Foci

Hengerelt a Fradi a Ligakupában

Busai Attila (busai attila, )
Busai Attila (busai attila, )

A Ferencváros 7-1-re nyert a Szigetszentmiklós ellen. A Budapest Honvéd és az MTK is előnyből várja a negyeddöntő visszavágóját.

A Ferencváros labdarúgócsapata a másodosztályú Szigetszentmiklóst fogadta a Ligakupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. Thomas Doll együttese szűk fél óra alatt nem csak a meccset, de a teljes párharcot eldöntötte, Ugrai kezdte a gólgyártást, Lauth (kétszer) és Busai pedig csatlakozott hozzá, a 27. percben már 4-0 volt az állás. Busai a szünet előtt, majd a térfélcserét követően 35 másodperccel villant újra, majd Kukuruzovic módosította 7-0-ra az eredményt büntetőből. A meccs utolsó momentumaként meglőtte a szépítőgólt a vendégcsapat.

A Budapest Honvéd és a Nyíregyháza mérkőzésének elején kényszerpihenő miatt állt a játék, Karacs fogott rosszul talajt, hosszan ápolni kellett és mentő vitte kórházba, könyök- és vállsérülést szenvedett. A folytatásban a kispestiek úgy is nyertek 3-0-ra, hogy kihagytak egy büntetőt, a mesterhármast jegyző Meza volt a meccs hőse. A Szpari szinte a teljes második félidőt emberhátrányban játszotta Hrabina kiállítása miatt.

A bajnokságban jól teljesítő MTK a tavaszt biztató formában kezdő Pécs otthonába látogatott, Sergio góljával pedig kedvező helyzetbe került a továbbjutást illetően.

Eredmények – Ligakupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés

Ferencváros – Szigetszentmiklós (II.) 7-1 (5-0)
Budapest Honvéd – Nyíregyháza Spartacus 3-0 (1-0)
PMFC – MTK Budapest 0-1 (0-0) 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik