Foci

BL: drámai csatában jutott tovább az Atlético Madrid

Atlético Madrid, Bayer Leverkusen (atlético madrid, bayer leverkusen, )
Atlético Madrid, Bayer Leverkusen (atlético madrid, bayer leverkusen, )

Büntetőkkel dőlt el a Bayer Leverkusen elleni párharc a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

Németországban nem kényeztette el a szurkolókat a Bayer Leverkusen és a tavalyi döntős Atlético Madrid, kevés helyzetet hozó kilencven percet produkáltak a csapatok. A Gyógyszergyáriak várhatták kedvezőbb helyzetből a keddi visszavágót, Calhanoglu bombagóljával tudtak nyerni.

Ezúttal az Atlético vágott bele nagyobb elánnal a mérkőzésbe, Diego Simeone fiai egyből nekiestek ellenfelüknek, igaz, nagy helyzetet nem sikerült kidolgozniuk, a Leverkusen ráadásul vezetett pár veszélyesnek induló kontrát. A 27. percben sikerült megszereznie a vezetést a spanyol félnek, Mario Suarez megpattanó lövése csapta be Leno kapust. Az első játékrész krónikájához az is hozzátartozik, hogy a hazaiak hálóőre, Moya megsérült, Oblak váltotta.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Fordulás után is főleg az Atlético kezdeményezett, a Leverkusen pedig egyre jobban visszahúzódott a kapuja elé. A hajrá felé közelítve nyomott a Madrid, de a Bayer játékosai hősiesen védekeztek, így nem is született meg a döntés a rendes játékidőben, jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás kétszer tizenöt percében inkább a kőkemény párharcokról szólt, mintsem a szép játékról és mivel továbbra sem tudták dűlőre vinni a dolgot a csapatok, így tizenegyesekkel dőlt el a továbbjutás.

A rendkívül fordulatos büntetőpárbajból – hazaiak két, a vendégek három tizenegyest hibáztak el – az Atlético jött ki jobban, Fernando Torres lőtte tovább a madridiakat.

Eredmény – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó

Atlético Madrid (spanyol) – Bayer Leverkusen (német) 1-0 (1-0, 1-0, 1-0) – 11-esekkel: 3-2
Gólszerző: Suarez (27.)

Továbbjutott: az Atlético Madrid, 1-1-es összesítéssel, büntetőpárbajt követően.

Videó – Mario Suarez gólja még a 27. percből:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik