Foci

A berlini falból lopott, most fizethet Dárdai csatára

Salomon Kalou  (salomon kalou,)
Salomon Kalou  (salomon kalou,)

A Herthát erősítő Salomon Kalou hatalmas butaságot tett, amikor darabokat tört le a berlini falról. A Kelet- és Nyugat-Németországot 1961 és 1989 között elválasztó fal műemlék, megrongálása pedig súlyos büntetést von maga után.

A Hertha 2-2-es döntetlent ért el a Schalke ellen a Bundesliga hétvégi fordulójában. A Berlin TV ezt követően riportot készített a csapat támadójával, Salomon Kalouval, melynek helyszínéűl a berlini falat választották.

Dárdai Pál csatára a kamerák előtt ragadott kalapácsot és vésőt, majd nekiesett a műemléknek. 1991 óta azonban törvény írja elő, hogy a fal megrongálása bűncselekmény, melynek nyomán 10 ezer euró pénzbírságot kell fizetnie a vandálnak.

Az Eastside Gallery elnöke, Kani Alavi is döbbenten nézte a felvételeket.

Majdnem leestem a székről, amikor láttam, hogy mi történik. Itt van egy jól fizetett labdarúgó, egy igazi híresség és ezt teszi egy nemzeti műemlékkel? Minden tisztelet nélkül, ráadásul még a televízió is közvetítette az egészet. Csak azért, mert nem járkálnak biztonsági őrök, még nem teheti azt az ember, amit akar.

Mindenesetre érthetetlen, hogy mi járt az elefántcsontparti játékos fejében. A videón az is látszik, hogy nem is kis daraboktól “szabadította meg” a falat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik