Foci

Válogatott: egyre nő a sansz a görögök ellen

Jannisz Maniatisz (Jannisz Maniatisz, Giannis Maniatis)
Jannisz Maniatisz (Jannisz Maniatisz, Giannis Maniatis)

Sergio Markarián szövetségi kapitánynak egyre nehezebb a dolga, ugyanis három válogatott labdarúgója is kidőlt a sorból.

Március 29-én, vasárnap este fogadja a magyar labdarúgó válogatott a görögöket Európa-bajnoki selejtezőn. A nép esélyt érez, szép számmal fogynak a jegyek, hiszen a görögök nem várt módon tök utolsók a csoportunkban egy ponttal, míg a Dárdai Pál által vezetett válogatott hét ponttal a harmadik helyen áll négy fordulót követően.

Nincs egyszerű helyzetben a Ranierit bő egy hónapja váltó Sergio Markarián görög szövetségi kapitány. Az ország labdarúgásában áll a bál, egy időre felfüggesztették a bajnokságot, majd zárt kapuk mellett újraindították.

A szerdai kupa-negyeddöntők visszavágói tán ezért is sikerültek a vártnál feszültebbre. No meg azért, mert AEK-Olympiakosz meccset rendeztek az athéni olimpiai stadionban – telt ház előtt. Az 1-1-es odavágó után azonban a 89. percben Franco Jara kézzel szerzett találatát a bíró benézte. A vendégek játékosa a szögletzászlót kirúgva ünneplésbe kezdett, amit a a hazai ultrák nem értékeltek. Megdobálták, befutottak a pályára, menekült mindenki amerre látott. 

 

Amellett, hogy a találkozót nem folytatták, és 2-1-es összesítéssel (1-1, 1-0) az Olympiakosz továbbjutását hagyták jóvá, újabb károk érték a görög labdarúgást. A görög sportminiszter által kiadott közlemény szerint a következő bajnoki fordulót megint zárt kapuk mögött rendezik meg.

A meccsen még korábban térdsérülést szenvedett Jannisz Maniatisz, és Petrosz Mantalosz is. Előbbi, az Olympiakosz 38-szoros, utóbbi az AEK háromszoros válogatottja. Idén már egyikük sem tud pályára lépni.

Mindezek tetejébe a csütörtöki Fiorentina -AS Roma (1-1) Európa Liga nyolcaddöntőn Kosztasz Manolaszt kiújuló derékfájása miatt kellett lecserélni, meglehet, ő sem áll majd a kapitány rendelkezésére. Egyre inkább az látszik; nem lesz egyszerű Sergio Markariánnak egységet teremtenie a görögöknél.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik