Foci

“Idiotizmus az MLSZ kártyarendszere”

wintermantel-zsolt(960x640).jpg (wintermantel zsolt, )
wintermantel-zsolt(960x640).jpg (wintermantel zsolt, )

Újpest polgármestere, Wintermantel Zsolt élesen kritizálta a labdarúgó-szövetséget.

Mióta a Magyar Labdarúgó Szövetség bevezette a kártyarendszert, vagyis hogy csak ezzel a plasztiklappal lehet jegyet váltani és meccsre menni, egyre kevesebb a szurkoló a lelátókon, így most már az is jó eredménynek számít, ha átlagosan 1000-1500 néző kilátogat egy-egy találkozóra.

A klubok csapatkapitányai ezért nyílt levélben fordultak az MLSZ-hez, tegyenek azért, hogy újra jó hangulat uralkodjon a mérkőzéseken.

 Fotó: MTI

Ezzel kapcsolatban Wintermantel Zsolt a Digi Sport reggeli műsorában elmondta, hogy tarthatatlan a jelenlegi helyzet.

“Ők, mint MLSZ-testület nem biztos, hogy tudják irányítani, vagy a megfeleő irányba terelni az alattuk működő gépzetet, amely sokszor nagyon önjáró. Ez az MLSZ-gépezet nagyon begyepesedett, nagyon önjáró, öncélú, gőgös, dacos szervezetként működik. Jelen formájában egyáltalán nem segíti a magyar labdarúgást” – mondta a polgármester.

Később a szurkolói kártyáról is szót ejtett: “Az Újpesten élő Győr-szurkoló és győri kártyával rendelkező barátommal nem tudunk kimenni az Újpest nem Győr elleni hazai mérkőzésére, mert külön szektorban kell ülni. Ha ez nem idiotizmus, akkor nem tudom, hogy micsoda. Barátok vagyunk, nem fogjuk egymást felpofozni.”

Az OTP Bank Liga legutóbbi fordulójában a hivatalos adatok alapján 21 969-en voltak élvonalbeli meccsen, ez 2746-es átlagot jelent.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik