Foci

A győri focisták is megérzik a Quaestor csődjét

győri eto fc (győri eto fc)
győri eto fc (győri eto fc)

A brókercég csődje miatt komoly fizetéscsökkentés és megvonás lesz a Győri ETO labdarúgócsapatnál.

A Buda-Cash után bedőlni látszik a kártyavár, hiszen a Tarsoly Csaba vezette Quaestor csoport hétfőn este jelentett csődöt, az MNB szerint 150 milliárd forintnyi fiktív kötvényt bocsáthattak ki illegálisan, a felügyelet tudta nélkül.

 Fotó: MTI

Ebben az ügyben fontos szerete van a győri labdarúgóklubnak is, hiszen a Quaestor csoport állja a klub működésének 85 százalékát, és övék az ország egyetlen magántulajdonban lévő stadionja, az ETO Park is, amit vélhetően minél előbb értékesítenének.

A csakfoci.hu úgy tudja, a játékosok is megérzik majd a Quaestor-csődöt, hiszen a klub további működésének elengedhetetlen feltétele, hogy csökkentsék a fizetéseket, és ezt már be is jelentették az öltözőben.

Pontos információk viszont nincsenek arról, milyen mértékben fogják vissza a kifizetéseket az egyesületnél. A csakfoci szerint két verzió képzelhető el: az egyik szerint durván elzárják a pénzcsapot, és a futballisták csak a pénzük harmadát kapják meg, a másik szerint viszont csak a prémiumokról kellene lemondaniuk.

A Győri ETO egyelőre nem szólalt meg az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik