Foci

Tíz emberrel kaparta ki a gesztenyét a PSG Londonban

david luiz (david luiz)
david luiz (david luiz)

A párizsi együttes hosszabbítás után jutott a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában a Chelsea-vel szemben.

A három héttel ezelőtti, párizsi odavágón 1-1-es döntetlennel zártak a felek, így mindössze annyi volt biztos a második mérkőzés előtt, hogyha nem kap gólt a Stamford Bridge-n, úgy továbblép a nyolcaddöntőből a Chelsea.

Az első játékrész első felében hatalmas taktikai harc folyt a pályán, bő fél óra elteltével azonban minden megváltozott. Ibrahimovic ütemkéséssel csúszott oda Oscarnak, a játékvezető pedig tán kicsit szőros szívűen azonnal piros lappal az öltözőbe küldte a svéd sztárcsatárt.

 Fotó: Europress fotóügynökség

A szünetig nem változott a játékállás, Laurent Blanc, a PSG mestere számára pedig fel volt adva a lecke a szünetben, hogy jó tanácsokkal lássa el emberhátrányban futballozó tanítványait.

Negyed óra sem telt el a második játékrészből, amikor Pastore kiugratását követően Cavani került hatalmas ziccerbe, s bár a támadó elhúzta a labdát Courtois mellett, éles szögből a kapufára lőtte a lasztit.

Még mindig volt hátra szűk húsz perc a rendes játékidőből, amikor Diego Costa alaposan beleszállt Marquinhosba, de Björn Kuipers neki csak a sárga kártyát mutatta fel.

A 80. percben szögletrúgáshoz jutott a hazai együttes. A beívelés után kavarodás alakult ki a kapu előterében, a labda végül Cahill elé pattant, aki habozás nélkül a kapuba bombázott.

A párizsiak nem adták fel a harcot, és pár minutummal később David Luiz egy sarokrúgás után hatalmas erővel stukkolt a hazaiak hálójába, ezzel hosszabbításra mentve a meccset.

 Fotó: Europress fotóügynökség

A kétszer tizenöt perces ráadás elején büntetőhöz jutott a házigazda, Thiago Silva kézzel ért a játékszerhez a büntetőterületen belül. A tizenegyest Hazard végezte el, és magabiztosan értékesítette is azt.

A fordulás után egy lehetősége volt az egyenlítésre a PSG-nek, amit ki is használtak. Egy újabb szöglet után Thiago Silva emelkedett a levegőben, s a Chelsea belga hálóőre felett a kapuba fejelte a laszit.

A maradék pár percben nem volt már válasza José Mourinho fiainak, így az emlékezetes párharcból idegenben lőtt góllal a franciák léptek tovább a legjobb nyolc közé.

Eredmény – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:

Chelsea-Paris Saint-Germain 2-2 (1-1) – hosszabbítás után
Továbbjutott: a PSG 3-3-as összessítéssel, idegenben lőtt több góllal

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik