bl-trófea (bl-trófea)
Foci

Ősztől nem sugároz BL-meccseket a Digi Sport

Így oszlanak el a következő szezontól a Bajnokok Ligáját érintő közvetítési jogok Magyarországon.

A Nemzeti Sport úgy tudja, 2015. augusztusától 2018. júniusáig az MTVA és a Sport Tv közvetíti majd a labdarúgó BL összecsapásait, így a most legtöbb mérkőzést sugárzó Digi Sport nem ad majd meccseket.

Az első választás joga valószínűleg az MTVA-é lesz, de azt még nem tudni, melyik csatornán közvetítenek majd a keddi illetve szerdai csoportmeccsekből egyet-egyet élőben.

A Sport Tv így a megmaradt összecsapásokból választhat, s várhatóan minden játéknapon legalább két találkozót sugároz majd.

Fotó: Europress fotóügynökség

Az alábbiakban változás nélkül közöljük a Sport Tv közleményét.

“Az AMC Networks International Central Europe csatornáin Magyarországon minden korábbinál több Bajnokok Ligája-mérkőzés lesz látható a következő három évben. A Sport1 és a Sport2 televíziót is működtető cég idényenként több mint 60 BL-találkozót tűz élőben műsorára – HD-minőségben.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) és a többek között a Sport1 és a Sport2 csatornát működtető AMC Networks International Central Europe közötti szerződés értelmében 2015 augusztusától 2018 júniusáig az AMC Networks három csatornáján (az élen természetesen a Sport1-gyel és a Sport2-vel) kedden és szerdán is minden kezdési időpontban élő Bajnokok Ligája-mérkőzések lesznek láthatóak. A társaság a csoportkörben a 20:45-kor kezdődő összecsapásokból hármat is műsorára tűz, emellett a főtáblán élőben sugározza a 18:00-s kezdési időpontú találkozókat is.

Az egyenes kieséses szakaszban az elődöntőkkel bezárólag minden játéknapon egy mérkőzés élőben lesz látható a Sport1-en. Az UEFA-val kötött szerződésnek és a széles csatornaválasztéknak köszönhetően az AMC Networks idényenként korábban egyetlen társaságtól sem látott mennyiségű, több mint 60 Bajnokok Ligája-találkozót közvetít élőben.

„Hihetetlen büszkeséggel tölt el, hogy több mint a háromszorosára növeltük a nálunk látható Bajnokok Ligája-mérkőzések számát. A portfoliónkhoz tartozó csatornákon szezononként több mint hatvan meccset sugárzunk élőben, ez is jelzi, hogy tulajdonosunk mennyire elkötelezett a minőségi sport iránt. Az angoltól az olasz élcsapatokig mindenkit megmutatunk, aki látni akarja a Real Madridot, a Barcelonát, a Manchester Unitedet, a Bayern Münchent vagy a Romát, nálunk biztosan megtalálja” – nyilatkozta Málnay B. Levente, az AMC Networks International Central Europe vezérigazgatója.

A Sport TV 2012-ben, kilencéves szünet után szerezte meg ismét a labdarúgó Bajnokok Ligája közvetítési jogait, és a mostani megállapodásnak köszönhetően további három évig az európai futballelit magyarországi otthona lesz.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!