Foci

BL: eufória Portóban

FC Porto (fc porto, )
FC Porto (fc porto, )

A Porto spanyol edzője összesítésben legyőzte a Basel portugál trénerét a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőjében.

A Basel már azzal kisebbfajta csodát ért el, hogy a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszába jutott. Ebben jelentős szerep hárult a nemrég még a Videotont trenírozó Paulo Sousa edzőnek, aki hasonlóan fehérvári munkásságához a svájci élgárda játékosaitól is rendkívül szervezett, védekezésre és kontratámadásokra épülő játékot követelt meg.

 Casimiro(jobbra) eufórikus állapotban örül góljának – ez volt a harmadik
Fotó: europress 

Ennek kedd estig volt eredménye, de a Porto kreatív játékosai végül felőrölték a Baselt és négy góllal terhelték meg Tomas Vaclik kapuját. Talán, ha az első meccset is végigtámadó Porto nem tud egyenlíteni az odavágó 79. percében, akkor nagyobb eséllyel ült volna rá az előnyére a svájci csapat, Brahimi 14. percben szerzett gója után azonban mindenképpen őszintébben kellett futballozzanak. Ez nem ment nekik, négy lett a vége.

“A Basel remek formában lévő csapat, az eredmény nem tükrözi, mennyire nehéz is volt ez a párharc” – dicsérte az ellenfelet Julen Lopetegui, a Porto vezetőedzője. – A csapatomnak hatalmas ambíciói vannak, megérdemlik a srácok a sikert, örülünk a továbbjutásnak. Éppen ezért nagyon büszke vagyok a srácokra, már most örülhetnek, hogy ilyen messzire eljutottunk. Egyelőre nem is foglalkozunk a következő ellenféllel, elég annyi, hogy az csapat ambíciója cseppet sem csökkent. Hiszünk magunkban, és lépésről lépésre válaszolunk minden kihívásra” – ejtett szót már a negyeddöntőtől is a portói tréner.

A spanyol edző portugál kollégájában, Paulo Sousában kettős érzések kavarogtak a mérkőzést követően. Csapat kiesése miatt ugyan csalódott volt, ugyanakkor maximálisan büszke az idei Bajnokok Ligája-szezonra. “Szeretnék gratulálni kollégámnak és a klubjának is a továbbjutáshoz. Nem most játszottunk a legjobban, mert nem engedte a Porto. Nem tudtuk a rövid passzos játékunkat játszani, mert hatékonyan támadott le ellenfelünk. A Portóban rengeteg minőségi játékos van, jobb volt a hazai csapat. Most az a cél, hogy jól zárjuk az idényt, hogy a következő kiírásban is eljuthassunk ide” – összegzett Paulo Sousa.

A krónikához hozzá tartozik, hogy a mérkőzést és a Porto örömét kissé beárnyékolta Danilo csúnya ütközése. Az első információk szerint a védő a kórházba vezető úton már visszanyerte az eszméletét és úgy tűnik, kis pihenő után újra harcra kész lesz.

Bajnokok ligája, nyolcaddöntő, visszavágó, eredmény

Porto-Basel 4-0 (1-0)
Továbbjutott:a Porto 5-1-es összesítéssel 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik