Foci

Ancelotti: ezzel a játékkal sehova sem jutunk

Schalke 04 (schalke 04, )
Schalke 04 (schalke 04, )

Az mindent elmond egy futballmeccsről, ha a találkozó összefoglalója több, mint kilenc perces. A Real-Schalke BL-nyolcaddöntő visszavágója kedd este ilyen volt. Hét gól, dráma és öröm Madridban.

Hogy mit tesz a hit! A svájci születésű, később olasz válogatott Roberto di Matteo edző annyira felkészítette, feltüzelte játékosait, hogy azok elhitték, a hazai 2-0-as vereség után is van, lehet keresnivalójuk a madridi visszavágón. A Real továbbjutása lényegében hajszálon múlott. Lényegében, ha nincs Cristiano Ronaldo, akkor repültek is volna a BL további küzdelmeiből, de van nekik, ezt ne feledje el a töbi csapat sem.

 A kedd este a Scalkéról szólt
Forrás: europress 

“Gelsenkirchenben és Madridban is Cristiano Ronaldo jelentette a különbséget. Kettős érzések kavarognak bennünk, boldogság és szomorúság és meg kell jegyezni, kicsit pechesnek is érezhetjük magunkat, hiszen mindkét meccsen lőttünk egy-egy kapufát. Négy gólt rúgtunk Madridban, de nem mentünk tovább így sem jutottunk tovább, ez mindent elmond” – fogalmazott a Chelsea-val BL-győztes di Matteo a mérkőzést követően.

Kollégája, Carlo Ancelotti sokkal feszültebben jelentette ki, nincs mit szépíteni, rosszul játszottak. “Sokat nem tudok mondani erről a meccsről, de ami biztos, ezzel a játékkal sehova sem jutunk. Van miben fejlődnünk. Megérdemelten fütyültek ki bennünket a szurkolók. Ennek ellenére azt azért ne felejtsük el, csapatom még több sorozatban is áll, még nyerhet idén és én hiszek ebben!” – értékelt a meccs után kissé morózusan a Madrid olasz edzője.

A Schalke kedd este minden statisztikai mutatóban felülmúlta ellenfelét, csak egyben nem, a labdabirtoklásban (49-51). Ellenben többet lőttek kapura (19-14), támadóbb szellemben futballoztak, több szögletet rúghattak, (7-5), többet passzoltak (462-388), egyszerűen jobban játszottak, amit a végeredmény is tükröz ezúttal.

Összességében kijelenthető, ez az este a Scalkéról szólt. Pechükre nem eléggé.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, eredmény:

Real Madrid-Schalke 3-4 (2-2)
Továbbjutott:a Real 5-4-es összesítéssel 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik