Foci

Négyet kapott a Bernabéuban, de továbbment a Real

Cristiano Ronaldo (cristiano ronaldo, )
Cristiano Ronaldo (cristiano ronaldo, )

A Királyi Gárda alaposan megszenvedett a továbbjutásért a BL nyolcaddöntőjében.

A Real Madrid az odavágón 2-0-ra győzött a Királykékek vendégeként, így talán még Carlo Ancelotti fiai is azt hitték, hogy sima ügy lesz a második mérkőzésen is diadalmaskodni.

Ehhez képest a bajnokságban botladozó madridiak dekoncentráltan kezdték a mérkőzést, aminek az lett az eredménye, hogy Fuchs találatával az első játékrész derekán megszerezte a vezetést a vendég gárda.

Öt perccel később aztán Ronaldo pazar fejesével egyenlítettek a tiszta fehérben játszó hazaiak. Még mindig a szünet előtt jártak a felek, amikor Huntelaar volt eredményes, a 15 perces pihenőre azonban döntetlennel vonulhattak a felek Ronaldo újabb góljának nyomán.

 Fotó: Europress fotóügynökség

A térfélcserét követően aztán Benzema vette be a gelsenkircheniek kapuját, bő fél órával a rendes játékidő vége előtt pedig Sane lőtte meg a német harmadik találatát.

Sokáig úgy tűnt, hogy a Schalkénak már nincs esélye csodát tenni, ám öt perccel a rendes játékidő vége előtt óriási bombagólt ragasztott a bal felsőbe, így újra nyílt lett a párharc. Az utolsó percek rohamát jól állta Ancelotti együttese, s nagy szerencséjére nem kapott több gólt.

A Real így 5-4-es összesítéssel jutott a negyeddöntőbe, ám ha Roberto Di Matteo tanítványai egy kicsit jobban összpontosítanak, könnyen hatalmas meglepetést okozhattak volna a Bernabéuban.

Eredmény – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:

Real Madrid-Schalke 3-4 (2-2)
Továbbjutott:
a Real 5-4-es összesítéssel 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik