Foci

Arsene Wenger kibabrált Louis van Gaallal

di maría (arsenal, manchester united, di maría, )
di maría (arsenal, manchester united, di maría, )

Az Arsenal idegenben, az Old Traffordon harcolta ki az elődöntőbe jutást a Manchester United ellen az FA-kupában.

Nyugodtan kijelenthető egy olyan csapatról, amely 2009 óta nem nyert egy másik ellen csak egyszer, hogy mumus, nem? Na, az Arsenalnak épp ilyen a Manchester United. Ráadásul mindkét alakulatnak tán ez az egyetlen esélye arra, hogy idén trófeát szerezzen, hiszen a bajnokságban a Chelsea és a Manchester City is jócskán előttük jár, a BL-ben pedig csak az Arsenal érdekelt még, de nem valószínű, hogy ott a döntőig menetelnek a londoniak.

 Angel di María a mezénél fogva kérte számon a játékvezetőt egy ítélete után, ezért a 78. percben kapott piros lapot. 
Fotó: europress 

Ilyen előzmények után nem lehet csodálkozni azon, hogy telt ház várta a résztvevőket. A MU kezdte jobban a találkozót, mégis az Arsenal szerzett vezetés. Alex Oxlade-Chamberlain hozta kihagyhatatlan helyzetbe Nacho Monrealt,  amelyre Rooney remekbeszabott fejessel válaszolt két percen belül.

A második félidőben sem lehetett panasz az iramra, de igazi helyzet kevés volt, mígnem egy hosszú Szczesny kirúgást Phil Jones fejjel szelídített Valencia elé, aki röviden gurított haza. Ki más, mint a MU-nevelés, Danny Welbeck eszmélt leghamarabb. Elvitte a labdát a kétségbeesetten kifutó De Gea mellett és eldöntötte a meccset.

A sokat szidott Arsene Wengernek így idén is maradt esélye trófeát nyerni, kollégájának, a holland Louis van Gaalnak már nem. Bár alighanem az ínséges tavalyi esztendő után Manchesterben már annak is örülnének, ha a mester és tanítványai a bajnoki eredményükkel bebiztosítják helyüket a Bajnokok Ligája következő évadának főtábláján.


Angol labdarúgás, FA-kupa, negyeddöntő, eredmények:

MANCHESTER UNITED–ARSENAL 1–2(1–1)
G.: Rooney (28.), ill. Monreal (26.), Welbeck (61.) 

Bradford City (III.)–Reading (II.) 0–0– megismételt mérkőzés következik március 16-án 
Aston Villa–West Bromwich Albion 2–0
Liverpool–Blackburn Rovers (II.) 0–0 – megismételt mérkőzés következik

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik