Foci

A légiósok teszik tönkre az olasz focit

Carlo Tavecchio (carlo tavecchio,)
Carlo Tavecchio (carlo tavecchio,)

Az olasz Labdarúgó-szövetség elnöke szerint a sok légiós miatt romlik az itáliai labdarúgás színvonala. Carlo Tavecchio azt is hozzátette, hogy ennek ellenére az olasz foci nem másodrangú és felveszi a versenyt a többi ligával.

Úgy tűnik, hogy Olaszországban megelégelték a sok légióst és lépeseket terveznek azért, hogy a klubok inkább a fiatal, sajátnevelésű játékosaikat foglalkoztassák.

Az a célunk, hogy megújítsuk az egész futballrendszert. Támogatni fogjuk a fiatal játékosok alkalmazását, szemben a pusztító hatású légiósokkal” – idézi az Eurosport az olasz Labdarúgó-szövetség elnöke, Carlo Tavecchio szavait.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Az elnök arra is kitért, hogy szerinte egyáltalán nem tartozik a második vonalba az olasz labdarúgás.

Nem igaz, hogy az olasz foci másodrangú lenne. 15 millió szurkolónk van. Az igaz, hogy más országokkal összehasonlítva kevesebb a külföldi tulajdonos, valamint az adózási rendszer sem olyan kedvező, mint máshol, ami megnehezíti a dolgunkat.

Tavecchio régebben elmondta, hogy szerinte rossz, hogy ennyi fekete játékos szerepel az olasz utánpótláscsapatokban. Az elnök később helyesbített, hogy külföldi labdarúgókra gondolt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik