Foci

Scholes: Aki nyerni akar, az elhagyja az Arsenalt

Paul Scholes (paul scholes,)
Paul Scholes (paul scholes,)

Paul Scholes szerint Mesut Özil a könnyebbik utat választotta, amikor aláírt az Arsenalhoz. Az angolok egykori kiváló középpályása úgy véli, hogy az Ágyúsok megelégszenek minden szezonban a negyedik hellyel.

2013 nyarán rekordösszegért igazolta le az Arsenal együttese Mesut Özilt. A londoni klub akkor 50 millió euróért szerezte meg a játékost a Real Madridtól. A német futballista első öt meccsén két gólt és három gólpasszt is jegyzett, ám utána már ritkán nyújtott kiemelkedő teljesítményt.

Hétvégén a Manchester United az Arsenallal találkozik az FA-kupa negyeddöntőjében és ennek apropóján szólalt meg a Vörös Ördögök korábbi kiváló játékosa, Paul Scholes. Az egykori angol válogatott szerint Özil a könnyebb utat választotta, amikor az Arsenalba szerződött, hiszen Arsene Wenger csapatánál az első négybe kerülés a cél, semmi több.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Az évek során azok a játékosok, akik tele voltak ambicióval mind elhagyták az Arsenalt. Gondolok itt Patrick Vierára, Thierry Henry-ra, Cesc Fabregasra vagy éppen Robin van Persie-re. Távoztak az Ágyúsoktól, mivel bajnokságot akartak nyerni és tudták, hogy ez ott nem sikerülhet” – nyilatkozta az Evening Standardnak Scholes.

Az egykori középpályás azt is elmondta, hogy az Arsenal vélhetően egy ideig nem fog beleszólni a bajnoki cím sorsába, hiszen mintha Wengerék minden évben megelégednének a negyedik pozícióval. Scholes végül hozzátette, mintha a londoni klub elvesztette volna az érdeklődését arra, hogy ismét az angol foci csúcsára kerüljön.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik