Foci

Messi, Ronaldo és Rijkaard – a legdurvább köpőcsövek

El Hadji Diouf (el hadji diouf,)
El Hadji Diouf (el hadji diouf,)

A futballtörténelemben megannyi játékos köpött már. A különbség csupán annyi, hogy van, aki egy játékosra, egy szurkolóra, vagy éppen a játékvezetőre célzott nyálával.

A szerdai a Manchester United – Newcastle találkozón Papiss Cisse és Johnny Evens leköpték egymást, ami arra sarkalt bennünket, hogy utána nézzünk a futballtörténelem legemlékezetesebb “köpeteinek”.

7. Lionel Messi

Még a legnagyobb sztárok is elveszítik olykor a nyugalmukat egy-egy meccs alatt. 2008-ban Lionel Messi egy Malaga elleni meccsen pipult be egy ellenfelére. Az argentin úgy vélte, hogy a rivális játékosa, Duda a mérkőzésen többször is, a kelleténél durvábban csúszott rá. A Barcelona csatára talán nem a legjobb eszközzel próbált meg elégtételt venni ellenfelén.

6. Cristiano Ronaldo


Fotó: telegraph.co.uk

Szinte törvényszerű, hogy amelyik listán megtalálható Lionel Messi, ott Cristiano Ronaldo is Vagy fordítva. 2007-ben az FA-kupában találkozott egymással a Manchester United és a Derby County csapata. Ronaldo nem tűrte jól, ahogy Robbie Savage próbálta őt aprítani és el is szakadt a cérna a portugálnál. A meccset végül simán, 4-1-re nyerte a United.

5. Francesco Totti

 Fotó: corriere.it

A 2004-es Eb-n Christian Poulsen volt a célpontja egy köpetnek. A dán játékos Francesco Tottitól kapta ezt a “csomagot”. A megmozdulás után az olasz támadót három meccsre elmeszelték. A találkozó 0-0-s végeredménnyel zárult, ami később végzetesnek bizonyult az olaszok számára, hiszen a csoportból sem jutottak tovább.

4. Patrick Vieira

Patrick Vieriától nem állt távol olykor a durvaság, amit a játékvezetők bőkezűen honoráltak is. 1999 októberében egy West Ham elleni rangadó során piros lappal “jutalmazták” a francia játékost, amire ő elveszítette a fejét. Leköpte Neil ‘Razor’ Ruddockot, amiért hatmeccses eltiltást, valamint 30 ezer fontos büntetést is kapott.

3. El Hadji Diouf


Fotó: Europress Fotóügynökség

A Liverpool-szurkolók számára biztos ismerős a szenegáli játékos neve. Jobb napjain úgy játszott, mint a világ egyik legjobb játékosa, míg ha bal lábbal kelt fel, akkor öt perc alatt kiállította magát. Ha nagyon szőrös szívűek lennénk vele szemben, akkor a komplett lista belőle állna. A leghíresebb “gaztettét” 2003-ben követte el, amikor a Liverpool a Celtic ellen lépett pályára az UEFA Kupában. A támadó leköpött egy Celtic-kel szimpatizáló drukkert. A Liverpool és a Glasgow-i bíróság is  komolyan megbüntette a játékost.

2. Fabian Barthez


Fotó: Europress Fotóügynökség

Ha valaki azt gondolná, hogy barátságos meccsen nem lehet butaságot csinálni, akkor az gondoljon Fabian Barthezre. 2005-ben a Marseille kapusaként Marokkóban játszott barátságos találkozót a WAC Casablanca csapata ellen. A portás nemes egyszerűséggel leköpte a bírót, majd azzal védekezett, hogy nem feltétlenül kell őt bűnösnek titulálni, mivel nem az arcán találta el a sporit. A végeredmény hathónapos elmeszelés lett.

1. Frank Rijkaard

A legundorítóbb köpetsorozat nem tartozhat máshoz, mint Frank Rijkaardhoz. Az 1990-es vb-n a második körben találkozott egymással Hollandia és Németország. Ahogy a hollandok játékosa elhaladt Rudi Völler mellett, odaköpött egyet. A reklamálás miatt azonban a német kapott sárga lapot. Később egy kapu előtti csetepaté után mindkettejüket kiállították. Mivel Rijkaard úgy érezte, hogy már nincs veszítenivalója, még egyszer odaköpött a német felé. A korai fürdő még jót is tehetett Völlernek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik