Foci

Benne van a slamasztikában a Juventus

Mohamed Salah (mohamed salah, )
Mohamed Salah (mohamed salah, )

Hosszú hazai veretlenségi sorozata szakadt meg a torinói sztárcsapatnak, amely 2-1-es hátrányból várja a Fiorentina elleni visszavágót az Olasz Kupában.

Tudják mely csapat nyert legutóbb a Juventus otthonában? A Bayern München, még 2013 áprilisában, a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában. Azóta 46 tétmérkőzést vívott meg otthon veretlenül a torinói együttes, ám ennek a sorozatnak csütörtökön este vége szakadt.

A Juventus a Fiorentinát fogadta a labdarúgó Olasz Kupa elődöntőjének első meccsén és már korán hátrányba került, a Chelsea-től érkezet kölcsönjátékos, Mohamed Salah cikázott végig a hazai védők között 11. percben, majd a felső sarokba lőtt. Nem sokkal később válaszolni tudott erre a Juve, Fernando Llorente fejese a kapufa segítségével kötött ki a hálóban, ugyanakkor a torinóiak örülhetnek, hogy nem kerültek ismét hátrányba a szünet előtt, mivel volt még egy nagy firenzei lehetőség.


Mohamed Salah volt a meccs hőse
Fotó: Europress Fotóügynökség

A második játékrésznek jóval lendületesebben vágott neki a vendégcsapat, sorra jöttek a helyzetek, majd Salah az 56. percben megszerezte saját maga és csapata második gólját. A Juventusnak a folytatásban egy igazán nagy egyenlítési lehetősége volt, de Carlos Tévez lapos lövését Neto kapus bravúrral védte, így az eredmény már nem változott, a Juventusnak fel kell kötnie a nadrágot, ha ott akar lenni a döntőben.

Olasz csapat egyébként legutóbb 2012 novemberében tudott nyerni a Juventus otthonában, az Inter akkor 3-1-gyel távozott.

A másik elődöntőben a Lazio és a címvédő Napoli 1-1-es döntetlent játszott egymással, vagyis az a párharc is teljesen nyílt még.

Eredmény – Olasz Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés

Juventus – Fiorentina 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Llorente (24.) illetve Salah (11., 56.)

Videó – Így nyert Torinóban a Fiorentina:


Ajánlott videó

Olvasói sztorik