Foci

Akarta még látni kedvenceit, elnapolta a halálát

lorenzo (lorenzo)
lorenzo (lorenzo)

Ahogy Billy Shankly, a Liverpool egykori menedzsere fogalmazott annak idején: "Sokak szerint a futball élet és halál kérdése - mindenkit biztosíthatok, hogy ennél is többet jelent."

Egy gyógyíthatatlan betegségben szenvedő Club Brugge szurkoló számára pontosan ez volt a helyzet.

Lorenzo Schoonbaert az elmúlt húsz évben 37 sikertelen műtéten esett át, a sebészek pedig feladták a reményt, hogy megmentsék a 41 éves focirajongót – írja a Metro.

A belga törvények értelmében Lorenzo kérhette az eutanáziát, és ez így is történt. Csakhogy a dátumot odébb tolta, hogy lássa még egyszer játszani a kedvenceit.

 Fotó: Twitter

“Utolsó kívánságom az volt, hogy csapatomat lássam győzni még egy mérkőzésen halálom előtt” – mondta Lorenzo.

Vasárnap a Bruges alakulata a Mouscront látta vendégül, a kék-feketék pedig 3-0-ra győzni tudtak a bajnokin. A meccs előtt a halálára váró úriember hét éves lányával sétált a játéktérre, hogy elvégezze a kezdőrúgást.

Az összecsapást húszezren tekintették meg a helyszínen többek közt Lorenzo tiszteletére, a lelátón pedig számos “You”ll Never Walk Alone”, azaz “Sosem leszel egyedül” szalagot lehetett felfedezni.

“Hihetetlenül boldog vagyok most. Felejthetetlen emlék lesz majd ez számára egész életében. Valóra vált az utolsó kívánságom. Most már békében halhatok meg, hogy az égben ünnepelhessek” – nyilatkozott a találkozó lefújását követően könnyes szemmel Lorenzo.

 Fotó: Facebook

Családja szerda este a Facebookon jelentette be, hogy Lorre megkapta a halálos injekciót.

“Ahogy mondta, felfelé kell tekintenünk… Lesz egy csillag, ami ragyog, az Lorenzo. Örökre megőrizzük szívünkben és mindig hiányozni fog. Az utolsó pillanatig nagyon bátor volt” – olvasható a közösségi portálon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik