Foci

Gareth Bale játéka megváltozott, mióta kifütyülték

Gareth Bale (gareth bale, )
Gareth Bale (gareth bale, )

Sokkal kevesebbet lő kapura a walesi, mióta a szurkolók kritizálták.

Gareth Bale-t, a Real Madrid walesi labdarúgóját januárban több ízben is kifütyülték a fővárosi együttes szurkolói, amikor passz helyett a lövést választotta. Úgy tűnik mindez befolyásolta a szélvészgyors szélső játékát.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A Daily Mailen jelent meg egy érdekes statisztika, ami szerint Bale az utóbbi öt meccsén jóval kevesebbszer lőtt kapura, mint előtte. A január 31-i, Real Sociedad elleni mérkőzéssel bezárólag 22,9 perceként vette célba az ellenfél kapuját, ez az addig neki szánt 3542 perc alatt 155 lövést jelentett. Azóta ezek a számok jócskán visszaestek: öt bajnokin csak 12-szer vállalkozott lövésre, átlagban 37,5 percenként.

Bale januárban öt mérkőzésen lépett pályára a Real Madrid színeiben, ezeken szerzett három gólt és kiosztott két gólpasszt. A Sociedad elleni meccs óta öt bajnokin és egy Bajnokok Ligája-mérkőzésen szánt neki szerepet Carlo Ancelotti, ezeken sem a kapuba nem talált be, sem asszisztot nem jegyzett, azaz nem biztos, hogy a hasznára válik a visszafogottabb szerepkör.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik