michael jakobsen (michael jakobsen)
Foci

Teljes a káosz Spanyolországban

Zűrzavart okozott a spanyol bajnokságban a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) döntése, amellyel egy átigazolásból származó állítólagos tartozás miatt három pontot levont az Almería csapatától.

A spanyol sportági szövetség alkalmazta a FIFA szankcióját és a saját tabellájában a 16. helyett a 18., kieső helyre rangsorolta a klubot, a helyi profi liga azonban nem fogadja el a pontlevonást, így nála az Almería továbbra is 16. helyen áll.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A vita Michael Jakobsen átigazolása körül zajlik. A dán játékos 2010-ben szerződött az Aalborg BK-től az Almeríához, majd két év múlva távozott az FC Köbenhavnhoz. Az Aalborg – legalábbis az El País és a Marca című spanyol lap szerint – kártérítést követel a spanyol egyesülettől a nevelési költségekért, amelyeket azonban az Almería szerint az FC Köbenhavnnak kellene kifizetnie.
    
“A spanyol szövetség a másodosztályba küldi az Almeríát” – írja honlapján az andalúziai klub, amely kilátásba helyezte, hogy a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordul a pontlevonás miatt.

Ajánlott videó