Foci

Besegített az ellenfél védője a Dortmundnak

Ciro Immobile (ciro immobile, )
Ciro Immobile (ciro immobile, )

A Borussia Dortmund 2-0-ra nyert a harmadosztályú Dynamo Dresden otthonában a labdarúgó Német Kupa 3. fordulójában. Továbbjutott Szalai Ádám klubja, a Hoffenheim, valamint a Bayer Leverkusen és a Freiburg is.

A drezdai mérkőzés első félideje könnyen felejthető 45 perc volt, ráadásul a dortmundiaknál lesérült Marco Reus is. A második játékrész kezdetén rögtön egy döntő hibát láthattunk, Hefele ugyanis senkitől sem zavartatva eladta a labdát, Immobile pedig köszönte szépen és megszerezte a vezetést. A folytatásban a Dynamo bátran játszott, míg a Borussia több nagy lehetőséget is elrontott. Immobile második gólja eztán végleg eldöntötte a párharcot, az olasz támadó a 90. percben állította be a 0-2-es végeredményt.


Immobile duplázott
Fotó: Europress Fotóügynökség

Bejutott a negyeddöntőbe Szalai Ádám csapata, a Hoffenheim is, amely a másodosztályú Aalaen otthonában nyert 2-0-ra. A magyar válogatott játékos a kispadról nézte végig a mérkőzést.

A Freiburg hazai pályán győzte le 2-1-re a Kölnt, míg a Bayer Leverkusen csak hosszabbításban tudta legyűrni a másodosztályú Kaiserslauternt.

Eredmények – Német Kupa, nyolcaddöntő

Dynamo Dresden (III.) – Borussia Dortmund 0-2 (0-0)
Aalen (II.) – Hoffenheim 0-2 (0-1)
Leverkusen – Kaiserslautern (II.) 2-0 (0-0, 0-0) – hosszabbításban
Freiburg – Köln 2-1 (2-0)

Videó – Nagy hiba előzte meg az első dortmundi gólt:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik