Foci

Hemingway: Szerintem Mátyus is bohócnak nézi magát

george f hemingway (george f hemingway)
george f hemingway (george f hemingway)

A Budapest Honvéd tulajdonosa válaszolt a Nyíregyháza Spartacus trénerének.

A nyírségi alakulat bő egy hete 1-1-es döntetlent játszott a Paks vendégeként az őszről tavaszra halasztott bajnokin. A mérkőzést követő sajtótájékoztató végén Mátyus János, a Szpari szakvezetője angolra váltott és üzent egy titokzatos Misternek.

„We meet soon, my team is ready to fight, Mr… (Hamarosan találkozunk, a csapatom készen áll a küzdelemre uram…)” – mondta.

Nem volt nehéz kitalálni, hogy George F. Hemingwaynek, a Budapest Honvéd tulajdonosának címezte a fentieket, a Nyíregyháza e hét végén találkozott a kispestiekkel.

Hemingway hétfőn délelőtt a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában beszélt a helyzetről. Mondandóját úgy kezdte: megkapta Mátyus bohóc üzenetét.

Fotó: MTI

“Szerdán jöttem vissza Magyarországra, addig nem egészen értettem, hogy nekem üzent. Az ilyen figurák nagyon sokat ártanak a magyar labdarúgásnak véleményem szerint” – mondta.

Hozzátette, bár ő az NB I-es bizottság elnöke, nekik nem volt beleszólásuk a Paks-Nyíregyháza mérkőzés időpontjának kitüzésébe.

“Szerintem ő is bohócnak nézi magát. Vasárnap az egyik sportadóban nyilatkozott, ahol azt mondta, cirkuszt akar kreálni, úgyhogy helyes, hogy ezzel a jelzővel illetjük. Azt állítja, megakadályoztuk, hogy a tavasszal szerződtetett játékosok pályára lépjenek a Paks elleni elhalasztott meccsen, de nekünk semmi közünk ehhez.”

A Honvéd elnöke úgy véli, hogy a magyar labdarúgásnak elég gondja van.

“Tudom, hogy a pro licenszes képzéseken nem osztanak észt, sem tisztességet. Úgy gondolnám, hogy aki egy NB I-es  csapatot eddz, annak kötelessége felelőségteljesen nyilatkozni. Amikor egy edző megszégyeníti a magyar labdarúgást, akkor el kell gondolkozni, hogyan osztogatják a pro licenszeket” – vélekedett Hemingway.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik