Foci

Az Újpest drukkereket fog kitiltani a stadionból

Roderick Duchatelet (roderick duchatelet, )
Roderick Duchatelet (roderick duchatelet, )

Roderick Duchatelet elmondása szerint azonosították azokat a szurkolókat, akik bemásztak a VIP-szektorba.

Ahogyan arról írtunk, hétvégén, az Újpest-Pécs bajnokin több mint tíz hazai szurkoló tört be a VIP-páholyba, ahonnan csak Kovács Zoltán sportigazgató kérésére távoztak. Roderick Duchatelet klubtulajdonos, akit többször is szidtak a meccs közben a lelátóról, és felesége futva hagyták el a szektort.

„A feleségem és én azért hagytuk el a VIP-szektort, mert huligánok egy kis csoportja megközelítette a szektort. Nagyon örültem, hogy a gyerekeimet nem hoztam ki most a meccsre, mint általában. Mivel nem akartam a VIP-vendégeink, az ő gyerekeik, a munkatársaim és a rendezők testi épségét veszélyeztetni, így úgy döntöttem, a mérkőzés további részét a székházból néztem meg. Az elkövetőket azonosították, és a klub szabályzatai szerint fogunk velük szemben eljárni – kitiltásra kerülnek a Szusza Ferenc Stadionból” – mondta Roderick Duchatelet a csakfoci.hu-nak.

A klubtulajdonos kérdésre válaszolva elmondta, nem kérik az MLSZ-től a stadion bezárását, mert nem szeretnék a szurkolók nagy részét „egy kisebbség magatartása miatt büntetni”.

A mérkőzést a vendég pécsiek nyerték meg 2-0-ra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik