Foci

Egyre durvább a helyzet Újpesten

újpest fc (újpest fc)
újpest fc (újpest fc)

Újpesten újabb botrány borzolja a kedélyeket.

Szombaton a lila-fehérek a sereghajtó Pécset fogadták a Szusza Ferenc Stadionban. Az hazaiak néhol egész szép játékot bemutatva próbáltak három pontot szerezni, ám végül nem úgy alakultak a dolgok, ahogy remélték. A Pécs ugyanis 2-0-ra nyert, az Újpest ráadásul kilenc emberrel fejezte be a találkozót.

A meccs második félidejében a szurkolóknál elszakadt a cérna, a helyszínen tartózkodó kollégánk szerint több mint tíz drukker tört be a VIP-páholyba, komoly riadalmat okozva. Természetesen mindenki menekült, ahogy csak tudott, majd később, mikor csillapodtak a kedélyek, a klub sportigazgatója, Kovács Zoltán terelte vissza a rendbontókat a helyükre.

 Fotó: MTI

Az UTE szurkolói ezzel megint csak maguk alatt vágták a fát, hiszen a páholyban foglalt helyet az MLSZ ellenőre is, aki a történeteket vélhetően a jegyzőkönyvben is megemlíti majd.

A szövetség fegyelmi bizottsága korábban két meccsre zárta be az ultrák szektorát, és több millió forintra büntette az egyesületet, mindezt még az őszi Fradi elleni meccsen tapasztalt szabálysértések miatt.

Kis kitérővel megjegyeznénk, hogy hónapok óta téma a klub értékesítése, ám ilyen események után nehéz lesz olyan érdeklődőt találni, aki jelentős összeget tenne le az asztalra.

 Fotó: MTI

Kedden, amikor a FEB megtartja soros ülését kiderül, hogy az Újpest a szombati incidens után milyen szankcióra számíthat, bár az biztos, hogy ezúttal nem ússzák meg ilyen olcsón a fővárosiak. Az talán árnyalja a képet, hogy a lila-fehérek tulajdonosa, Roderick Duchatelet a napokban elmondta, ha megint rendbontásra és pénzbírságra kerül sor, bezáratja a stadiont és zárt kapuk mögött játszik majd az Újpest – nyilván az imént említett értékesítési szempontokat figyelembe véve.

Ezzel a kijelentéssel pedig el is érte a célját, sikerült annyira felbőszítenie a drukkereket, hogy saját maguktól kezdtek el balhézni, így pedig az fegyelmi bizottságnak nem lesz más választása, mint valóban bezárni a stadiont.

Hogy ez valóban így történik-e – meglepődnénk, ha nem – arra keddig várni kell.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik