Foci

Van még hova fejlődnie az MLSZ-nek

újpest szurkolók (újpest szurkolók, )
újpest szurkolók (újpest szurkolók, )

A görög szövetség durván megbüntette a Panathinaikoszt.

A vasárnapi Panathinaikosz – Olympiakosz derbin (2-1) és az azt követő ligaülésen zajló bokszmeccs után szerdán a görög kormány határozatlan időre felfüggesztette a profi futballbajnokságokat. A szövetség a csütörtök éjszakai fegyelmi tárgyaláson erre rátett még egy lapáttal és a Panathinaikoszt, mint pályaválasztót és rendezőt csúnyán megbüntette.

 

A bajnokság 2. helyén álló athéni klubtól három pontot levontak – ezzel újra hat pont az előnye a városi rivális Olympiakosznak -, az eztán ki tudja mikor megrendezésre kerülő két hazai mérkőzésüket zárt kapuk mellett, üres lelátók előtt kell lejátsszák, továbbá 100 ezer eurós, nagyságrendileg 30 millió forintos pénzbírsággal is sújtották a klubot.

Összehasonlításként: az MLSZ az idény első felében összességében7,7 millió forintos bírságot szabott ki az Újpest FC-re, mert a lila szurkolók rendszerint nem tudták szalonképesen kifejezni érzelmeiket. A klub tulajdonosa, a belga Roderick Duchatelet ettől eléggé kiborult és a klub honlapján megjelent közleményben  úgy reagált minderre, ha a szövetség még egyszer sportszerűtlen magatartás miatt elmarasztalja az Újpestet és pénzbírsággal sújtja a csapatot működtető gazdasági társaságot, ő maga, pontosabban a klub elrendeli a soron következő három hazai mérkőzés zárt kapuk mögött történő lejátszását.

 Újpesten legalább vannak szurkolók – mi inkább vigyáznánk rájuk
Fotó: MTI 

Arra most ne térjünk ki, hogy Duchatelet nem ismeri a versenyszabályt, és egyáltalán hogy juthatott ilyen eszébe és nyilván nem összehasonlítható az athéni derbin történt rendbontás mondjuk az Újpest-Fradi szimpla lila és zöld majmozásával, …szopó Újpestezésével, Lipcsei Peti lófejűzésével, az újpesti roma kisebbség és édesanyjuk kapcsolatával sem.

Ellenben mindettől az aktuális nemzetközi példa alapján még megállapítható, az MLSZ-nek akad muníciója bőven, képes fejlődni a büntetések terén. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik