Foci

“Megrázó” hír a magyar labdarúgásnak

Garami József (Garami József)
Garami József (Garami József)

Pénteken 19 órától, 82 napos szünet után, az MTK-Paks találkozóval ébred fel téli álmából a magyar labdarúgás kirakata, az OTP Bank Liga. Kezdődik! 

Fájó, a honi tavaszi labdarúgószezont “megrázó hír” indítja. A fránya Sztanko Poklepovics (született:1938. április 19), igen, az, aki 1999-2000 között a Fradinak volt az edzője, reaktivizálta magát. 77 évesen kinevezték a Hajduk Split élére. Így már elmondható, semmilyen összevetésben nem találunk olyan mutatót, amelyben elsők lennénk az európai labdarúgásban.

 Garami József hihetetlen vitalitással irányítja az MTK labdarúgóit – ha rajta állna még tolná vagy tíz évig
Fotó: MTI 

Klubfutball terén már régóta nem kergetünk rózsaszín bárányfelhőket, ellenben eddig sokakat boldogsággal töltött el, hogy Garami József (született: 1939. augusztus 9) révén  az OTP Bank Ligában 2. helyen telelő MTK foglalkoztatta  a kontinens legidősebb aktív vezetőedzőjét – a profi futballban persze. Legalább valamiben elsők voltunk…, de ma már ezen a listán is csak másodikok vagyunk. 

Egy másik kettes: már 82 napja tart a téli szünet, és ha hiszik, ha nem, még a szurkoló, labdarúgó, edző számára is utált maratoni hosszúságú semmittevés terén is másodikok vagyunk Európában

Az őszi-tavaszi rendszerű bajnokságokban a dánok már rég fociznak, az ukránok épp akkor zárták az őszt és kezdik ezen a hétvégén a tavaszt mint az MTK és a Paks ma este. Ellenben az orosz bajnoki ősz a magyarhoz hasonlóan december 7-én zárt, de a tavaszi folytatás csak jövő hétvégén, március 7-én indul. Hurrá! Náluk 90 napos a szünet! Így vagyunk itt is csak másodikok…

Garaminak és a kék-fehéreknek amúgy ezek a második helyek tökéletesen megfelelnek. Ha valaki garantálná nekik a 30. forduló után is ezt a pozíciót, már most aláírnák. 

Az OTP Bank Liga 18. fordulójának programja:

Péntek:
MTK – Paksi FC 19.00

Szombat:
Szombathelyi Haladás-Diósgyőri VTK 14.00 
Nyíregyháza Spartacus-Budapest Honvéd 16.00  
Kecskeméti TE-Lombard Pápa Termál FC 16.00
Puskás Akadémia – DVSC-TEVA 16.00 
Újpest FC – PMFC-Matias 18.30

Vasárnap:
Győri ETO FC-Videoton FC 16.30 
Dunaújváros Pase-Ferencváros 18.30 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik