Foci

Felfüggeszthetik a labdarúgó-bajnokságot

Vaszilisz Konsztantinu ( Vaszilisz Konsztantinu)
Vaszilisz Konsztantinu ( Vaszilisz Konsztantinu)

A görög labdarúgóliga keddi ülése botrányos körülmények között ért véget, ugyanis összeverekedett egymással az Olimpiakosz és a Panathinaikosz egy-egy képviselője. Áll a bál.

A vasárnapi Panathinaikosz – Olympiakosz derbi (2-1), kezdete előtt a Panathinaikosz huligánjai rátámadtak az ellenfél játékosaira, majd a szünet után is tettek azért, hogy csak késve kezdhessenek a felek. A vendégcsapat elnöke ráadásul talán provokációból leült a kispadra, ami a hazaiaknál végképp kiverte a biztosítékot és egész meccsen dobálták a kispadot.

A feszült, botrányos meccs utáni keddi ligaülésen aztán Marinakisz Olympiakosz-elnök két testőrrel jelent meg és egy szóváltást követően nyakon öntötte egy pohár vízzel Alafuzoszt, a Panathinaikosz elnökét. A Pana alelnöke, a korábbi válogatott kapus, Vaszilisz Konsztantinu főnöke védelmére kelt, mire a két pireuszi gorilla közül az egyik szájba csapta. A Panathinaikosz alelnöke az állát és az ajkát fogva hagyta el a termet.

Az eset már a legfelsőbb politikai szintre jutott, ugyanis Kondonisz sportminiszter a frissen megválasztott görög elnöknek, Ciprasznak azt javasolta, hogy azonnali hatállyal függesszék fel a görög labdarúgó-bajnokságot. Döntés hamarosan.

Nem akarunk kárörvendőek lenni, de a március 29-i magyar-görög Eb-selejtező előtt nekünk minden jó, ami a görög fociban rossz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik