Foci

Megmutatjuk a BL-kedd legnagyobb trükkjét

Ivan Rakitic (ivan rakitic, Gael Clichy,)
Ivan Rakitic (ivan rakitic, Gael Clichy,)

Ivan Rakitic a Manchester City ellen szorgos hangyára jellemző fegyelmezett középpályás-játékot mutatott be. Nyilván ezt kérte tőle edzője. Egyszer azonban megvillant. Nem is akárhogy. City-Barca érdekességek, amelyek kimaradtak az összefoglalókból.

Míg Ivan Rakitic négy éven keresztül volt a Sevilla esze. A horvát középpályás remekül lát a pályán, kiválóan érzi mikor kell támadásba lökni a csapatot és mikor érdemes inkább lassítani a játékot. Amolyan csapat eszeként, igazi irányítóként ismertük meg, nem mellesleg 117 sevillás meccsén rúgott még 27 gólt is…

A Barcelonában, hogy mást ne mondjunk ott van erre a posztra Iniesta, ezért Luis Enrique némiképp más szerepet szán a labdabiztos, kiváló technikai tudású futballistának. Rakitic szófogadó sportoló, tudja, hogy amit az edző kér az szentírás, azt kell végrehajtani, ezért a tőle eddig megszokottól tán kevésbé látványosan, olykor alig észrevehetően, de rendkívül hasznosan sertepertél a középpályán.

Néha, amikor a szükség úgy hozza azonban olyat villan egyet. A kedd esti Manchester City-Barcelona (1-2) BL-nyolcaddöntőn is ezt tette. Gael Clichy azt sem tudta merre van az erre-arra. Csodás.

Azt sem tudjuk Dani Alves magánszáma hány nézőnek, szurkolónak szúrt szemet – nekünk igen. Valami gond lehet a brazillal, talán az, hogy 2008 óta íródó barcelonai karrierje lezárulni látszik, mivel a klub nem jelezte felé nyáron lejáró szerződésének meghosszabbítását – ergo úgy tűnik, nincs már szüksége a katalán csapatnak a brazil jobboldali védő szolgálataira. Márpedig, ha egy játékos nincs rendben fejben, akkor a pályán is becsúszik a kapitális hiba – mint a legutóbbi bajnokin – és olykor elszakad a cérna, mint, amikor lecserélte Enrique kedd este.

Hogy miért nem ért véget 3-1-es Barcelona győzelemmel a kedd esti csúcsmeccs az Lionel Messi ráadásban kihagyott büntetőjének és az azt követő mellécsúszott csukafejesnek köszönhető.

 

Bár a kis argentin kedd este a tőle megszokottól eltérően kevésbé volt termékeny, konkrétan nem lőtt gólt, azért remekül játszott és minden idegszálával arra koncentrált, hogy túljárjon Hart kapus eszén. Íme.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik