Foci

Lionel Messi büntetőből nem olyan félelmetes

Lionel Messi (lionel messi, )
Lionel Messi (lionel messi, )

A Barcelona argentin klasszisa napjaink egyik legjobb labdarúgója, ugyanakkor a tizenegyesek terén van még hova fejlődnie.

Kedden az FC Barcelona labdarúgócsapata kényelmes előnyt dolgozott ki magának Manchesterben, a City vendégeként a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének odavágóján. A katalánok 2-1-re nyertek Luis Suárez első félidei duplájának köszönhetően és az is belefért nekik, hogy a találkozó hajrájában Lionel Messi büntetőjét kivédte Joe Hart, majd a kipattanót követően az argentin játékos az üres kapu mellé fejelte a labdát.


Joe Hart érezte, melyik irányba kell vetődnie
Fotó: Europress Fotóügynökség

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy az utóbbi időben nem megy valami jól Messinek a mészpontról, a 27 esztendős támadó a legutóbbi tíz tizenegyeséből, amire a válogatottban és a klubjában vállalkozott, ötöt kihagyott. Ami a Bajnokok Ligáját illeti, ez már a harmadik elrontott büntetője volt, amivel befogta a nem túl hízelgő rangsorban Cristiano Ronaldót, Luis Figót és Andrij Sevcsenkót. Ennél többször csak Ruud van Nistelrooy (négyszer) és Thierry Henry hibázott (ötször) a legrangosabb európai kupasorozatban.

A Barcelona színeiben összesen 59-szer vállalkozott arra, hogy ő legyen az ítéletvégrehajtó, 46-ot belőtt, 13-at kihagyott. Nagy riválisa, Cristiano Ronaldo ugyanennyi kísérletből csak ötször rontott.

Luis Enrique nem kerít nagy feneket a fenti statisztikáknak, legközelebb is Messi áll majd a labda mögé, ha a Barca büntetőhöz jut:

„Azok a játékosok, akik elvállalják, hogy tizenegyest rúgnak, természetesen hibáznak időnként. Mi továbbra is maximálisan megbízunk Messiben” – mondta a keddi találkozót követő sajtótájékoztatón Enrique.

Videó – Lionel Messi City ellen kihagyott tizenegyese:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik