Foci

BL: a “harapós kutya” megérkezett Barcelonába

Luis Suárez (luis suárez, )
Luis Suárez (luis suárez, )

A Chiellini megharapása miatt csak nyolc bajnoki és három BL -mecs után játszhatott a katalán csapatban Luis Suárez. Kedd esti csúcsmeccsen első dupláját szerezte. Így látták a BL keddi rangadóját a főszereplők.

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének egyik, ha nem a legjobban várt rangadója Barcelona sikert hozott Manchesterben (1-2). A katalánok egyszerűen jobban, szervezettebben játszottak, amire sehogyan sem találta az ellenszert Manuel Pellegrini csapata. Meg többek voltak egy Luis Suárezzel. Az uruguay támadó eltilátsa miatt később játszhatta első tétmeccseit és később is lendült formába. Kedd 20:45-ig hét gólt szerzett – 4 bajnoki, 2 BL, 1 kupa – és ugyan 12 gólpasszt is jegyzett emelett, de ezt sokan keveselték. Ha eddig adós volt a gólgyártással, akkor a legjobbkor kezdte meg a törlesztést. 

Mert kedd este Luis Suárez foszlatta szét a City szurkolók álmait, lévén az uruguayi kétszer is (16. és 30. perc) megzörgette Hart hálóját. „A City remek csapat, ezért már az elején 100 százalékosan koncentráltunk, ennek az eredménye volt a gyors első gól. Minden meccsemen a legjobbat szeretném adni a csapat érdekében. Most ez gólokban is megmutatkozott. Elégedett lehetek, mert fontos csapatban játszhatok fontos mérkőzéseket”  – nyilatkozta Suárez a mérkőzés után az uefa.comnak

A katalán csapat edzője Luis Enrique a középpálya fontosságát emelte ki, véleménye szerint ott dőlt el a meccs, mivel egyrészt játékosai ott uralták a játékteret, másrész teljesen kivették a játékból a City eszét, David Silvát. “Megérdemeltük a győzelmet. Különösen az első félidőben játszottunk prímán. A sok helyzetünk ellenére végül csak egy góllal nyertünk, mert a második félidőben a City parádésan játszott. A kimaradt büntető? Csak az hagyhatja ki, akinek van mersze odaállni. Lionel Messi ilyen, legközelebb is ő rúgja” – összegzett Luis Enrique.

A középpálya fontosságára Manuel Pellegrini is kitért értékelésében. “Két részre szakad a meccsünk, az első gól után kissé szétestünk, nem futballoztunk jól, de a szünet után remekeltünk. A Barcelona mindenki ellen uralja a középpályát, ez nem volt számunkra meglepetést, azt játszottuk ez ellen, amit kell. Mivel Hart óriásit védett a büntetőnél, nem kell három eggyel a visszavágóra utazni. Úgy már szinte lehetetlen lett volna a továbbjutás. Barcelonában a második félidei játékunkat mutatjuk majd és több helyzetet dolgozunk ki” – fogadkozott a chilei menedzser.

Érdekesség, hogy a chilei szakember egészen pontosan 2004 óta sorrendben a Villareal, a Real Madrid, a Málaga, most pedig a City edzőjeként próbálkozik évről évre többször is azzal, hogy két vállra fektesse a Barcelonát, de eddig még sosem sikerült neki. Gyanítjuk Barcelonában sem fog…

Eredmény – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:

Manchester City-Barcelona 1-2 (0-2)
Gólszerzők:
Agüero (69.) illetve Suárez (16., 30.)
Piros lap: Clichy (74.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik