Foci

Kényelmes előnybe került Manchesterben a Barcelona

barcelona (barcelona)
barcelona (barcelona)

A gránátvörös-kékek 2-1-re legyőzték a Manchester City-t idegenben a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán.

A két együttes tavaly a kupasorozat ugyanezen szakaszában találkozott, akkor a Barcelona kettős győzelemmel lépett túl brit ellenfelén a legjobb nyolc közé.

A 2014-es odavágón aratott Barca-sikerben nagyban közrejátszott Demichelis kiállítása, ezúttal azonban szimplán lefocizta ellenfelét a katalán gárda – legalábbis az első félidőben.

 Fotó: Europress fotóügynökség

Luis Enrique fiainak nyomása bő negyed órát követően érett góllá. Jordi Alba beadásánál Kompany szerencsétlenkedett egy sort, a lepattanót pedig Suárez kíméletlenül a hosszú alsóba vágta.

Újabb 15 perc elteltével ezúttal egy remekül kidolgozott akció végén újra az uruguayi érkezett a kapu előterében, az érkező labdát pedig a hálóba továbbította.

A szünet után több ziccere is akadt a Citynek, a szépítésre viszont egészen a 69. percig kellett várni. Ekkor David Silva hagyta ott a labdát a 16-oson belül Agüeronak, aki egy átvételt követően talált Ter Stegen kapujába.

 Fotó: Europress fotóügynökség

Az utolsó bő negyed órában emberhátrányban futballozott a hazai együttes, Clichy ugyanis megkapta második sárga lapját és idő előtt mehetett zuhanyozni.

A hátralévő időben eldugták a labdát Neymarék, s bár a hosszabbítás utolsó percében büntetőhöz jutottak, Lionel Messi lövését Hart hárította, így a City “csak” 2-1-es hátrányból várhatja a visszavágót.

Eredmény – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:

Manchester City-Barcelona 1-2 (0-2)
Gólszerzők:
Agüero (69.) illetve Suárez (16., 30.)
Piros lap: Clichy (74.)

Videó – Suárez első gólja

Videó – Suárez második találata

Videó – Agüero szépített

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik