Foci

Ez vár a balhézó magyar futballhuligánokra is

Chelsea szurkolók (chelsea szurkolók, )
Chelsea szurkolók (chelsea szurkolók, )

Példás büntetésben részesülnek azok az angol szurkolók, akik kilökdösték a párizsi metrókocsiból a színes bőrű férfit.

Korábban beszámoltunk róla, a PSG-Chelsea (1-1) múlt keddi BL-mérkőzés előtt néhány magából teljesen kivetkőzött angol szurkoló nem engedett beszállni az egyik párizsi metrókocsiba egy színes bőrű férfit. Az utas többször is megpróbált “beférkőzni” közéjük, de mindannyiszor visszalökték őt a peronra, majd rasszista rigmust skandáltak.

 

A londoni klub azonnal örökös kitiltást helyezett kilátásba, ha bebizonyosodik, hogy a párizsi rendőrség megtalálja az elkövetőeket. Megtalálta, mégpedig példás gyorsasággal, mivel a párizsi metró minden szeglete be van kamerázva…. Ami érdekes, az egyik megnevezett szurkoló bizonyos Richard Barklie, aki korábban Észak-Írországban volt rendőr, majd egy emberi jogi jótékonysági szervezetben dolgozott Belfastban és pont hátrányos helyzetű, főleg afrikai és ázsiai szegények megsegítése volt a szakterülete. 

Az ötvenéves férfi most komoly bajban van. A dailymail.co.uk cikke szerint amióta kiderült, hogy egyike a három megvádolt szurkolónak, felfüggesztették jelenlegi állásából.

 Richard Barklie (a jobb szélső) mellett még két másik szurkolót azonosítottak be, közülük az egyiket már le is tartóztatták
Forrás dailymail.co.uk 

Barklienak nehéz lenne tagadnia, hogy ott volt a metrón, mert a térfigyelő kamerák képei alapján beazonosították. Ügyvédje ellenben azzal a hivatkozással tagadja a rasszista vádakat, hogy védence csak ott volt, de semmit sem tett. Állítja, a férfi 20 éve követi a Chelsea-t külföldre is és még sose volt vele probléma, míg legfőbb érvként Barklie humanitárius tevékenységét hozta fel.

A rendőrség közben közölte, hogy még két férfit megtaláltak, közülük az egyiket már le is tartoztatták. A Chelsea eddig öt szurkoló tagságát függesztette fel az eset miatt, értsd, nem tehetik be a lábukat a stadionjukba.

A visszavágó nem a londoni metróban lesz, hanem a Stamfrord Bridge-en, március 11-én, ők ezt a meccset már csak televízióban nézhetik meg..

Mint ismert, Magyarországon a Fradi vezetése vezette be először és tartja magát keményen a szurkolói kártyához, amely előfeltétele, hogy a balhés elemeket kiszűrjék, ne engedjék be a stadionba. A szurkolók ez ellen többször tüntettek, de a klub vezetése hajthatatlan, és például a rijekai El-mérkőzésen (1-0) történt balhé miatt néhány ultrát kitiltottak már a Groupama Arénából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik