Foci

MLSZ: Dárdai nem tűnt tökéletes megoldásnak

dárdai pál (dárdai pál)
dárdai pál (dárdai pál)

A Magyar Labdarúgó Szövetség főtitkára szerint a szakemberrel pengeélen táncolnak.

Vági Márton nyilatkozott az Inforádiónak pénteken, az MLSZ főtitkára pedig beszélt Dárdai Pál szerepvállalásáról a Hertha Berlinnél. Szerinte nem optimális, hogy a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát nevezték ki Berlinben.

„Azt gondolom, hogy okoz nehézséget, illetve a kihívást még nagyobbá teszi. Pali (Dárdai Pál) úgy tervezi, hogy befejezi a Pro licenszét, várhatóan nyáron a sikeres vizsga után megkapja a diplomáját. A karrierje szempontjából az lenne a logikus, hogy valamikor 2016-17-ben kinevezik a Hertha élére, amikor meg van izmosodva, és az is fontos lenne, hogy olyankor nevezzék ki, amikor jó a csapat, jó a körülmény, nem pedig válságfeladatot kap. Ehhez képest így alakultak az eredmények, nekünk ez nem kedvező, szerintem Palinak sem, de elvállalta, segíteni akar ezzel a Herthának. Nekik is olyan volt a helyzet, mint nekünk, hogy úgy gondolták, ez a legjobb megoldás, miközben mindenki tudja, hogy ez nem optimális megoldás. Pengeélen táncolunk, el kell ismerni.”


Fotó: MTI

Vági Márton arról is beszélt, hogy Dárdai nem tűnt tökéletes megoldásnak a válogatottnál:

„Az biztos, hogy azért választotta az elnökség Dárdait, mert nem volt sok alternatíva, nem tűnt tökéletes megoldásnak, még úgy sem, hogy nem volt a Herthához kinevezve. Az eredmények lehet, hogy igazolják: Pali beviszi a mi csapatunkat az EB-döntőbe, megmenti a Herthát a kieséstől, akkor mindenki boldog, de egy csapatot fejleszteni is kell. Palinak a dolga most az, hogy rövid távon mentálisan erősítsen és építsen ki egy csapatkohéziót és elsősorban ezzel győzze le az ellenfeleket. Erre fog rámenni ez az egy év, nem pedig csapatépítésre.”

A főtitkár elárulta, mit tart egészségtelennek a magyar labdarúgásban:

„Nagyon szerencsés, hogy az MLSZ szakmai érdekei és a közvélemény hangja ebben az esetben egy irányba mutatott, de ez egyben azt is jelenti, hogy rendkívül szerencsétlen az a helyzet, hogy ennyire rá vagyunk szorulva arra, hogy egy döntés nem lehet csak szakmai, hanem azt is nézni kell, hogyan fogadják. Ez egy nagyon egészségtelen helyzete a magyar labdarúgásnak, hogy szakmai szempontokat fölülbírálnak a kommunikációsak.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik