Foci

Ez lehet az NB I történetének legfurább meccse

Mátyus János (mátyus jános, )
Mátyus János (mátyus jános, )

Szombaton délután Paks-Nyíregyháza focimeccset rendeznek. Mindenki azt találgatja, milyen összeállításban lépnek pályára a vendégek.

Szombaton visszatér a magyar labdarúgó-bajnokság a téli szünetből, igaz még nem egy teljes fordulóval, hanem a 17. kanyarból elhalasztott Paks-Nyíregyháza mérkőzéssel. A találkozó érdekessége, hogy a szabolcsiak kerete a télen teljesen átalakult, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) döntése értelmében pedig az új szerzemények nem léphetnek pályára ezen a meccsen, így elég foghíjas a Szpari kerete, ráadásul többen is sérüléssel bajlódnak és az ifijátékosok közül sem mindenki bevethető.


Minden bizonnyal Mátyus János sem gondolta volna, hogy valaha ilyen helyzetbe kerül a csapata
Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu

Az a furcsa helyzet is előállhat, hogy több kapus is pályára lép a nyíregyházi együttesben, a nyiregyhazaspartacus.hu cikke szerint Hrabina Alex és Volodimir Ovszijenko is megkapta a saját, mezőnyjátékosoknak járó mezét. Jó hír ugyanakkor, hogy a védő Törtei Tamás már együtt edzett a többiekkel, nem érzett fájdalmat a combjában, így játékra jelentkezett.

„Én megpróbáltam életet lehelni a srácokba, bár a hozzáállásukkal aligha lesz gond. Szombaton egyértelműen a becsületünkért játszunk, hiszen szakmailag értékelhetetlen lesz a találkozó. Szeretnénk tisztességgel helyt állni, hogy hétfőtől teljes erővel készülhessünk a Honvéd ellen hazai nyitányra” – mondta Mátyus János a szon.hu-nak.

Pakson is lesznek olyan új igazolások, akik nem bevethetőek, de Csertői Aurélnak nagyobb lesz a merítési lehetősége a csapatösszeállításnál. A tolnaiak trénere a nyíregyházi körülményekről annyit mondott, minden bizonnyal azok maradtak meg az őszi keretből, akik NB I-es játékosok és akikkel az edzőjük elégedett.

„Egy nagyon brusztolós, hajtós mérkőzésre számítok, természetesen szeretnénk a három pontot itthon tartani. Jó, pontos, és eredményes játékot várok el a csapattól, de nehéz lesz, a pillanatnyi forma fog dönteni” – idézi a paksifc.hu a szakembert.

A rendhagyó mérkőzést szombaton 15 órától rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik