Foci

Az ő zsebüket tömi meg a legjobban Abramovics

A Chelsea orosz tulajdonosa, Roman Abramovics két kézzel szórja a pénzt, ám egyes játékosait mégsem fizeti meg eléggé. Thibaut Courtois-t, Cesar Azpilicuetát vagy éppen Williant ne is keressük a toplistán. 

Az eddig sem volt titok, hogy Roman Abramovics és a Chelsea labdarúgócsapata nem sajnálja a pénzt, ha minőségi játékosról van szó. Azt is sokan sejthették, hogy nem kevés fizetést vihetnek haza a londoni kékek legjobbjai. De mennyi, az az annyi? Íme, a londoni együttes tíz legjobban kereső futballistája.

10. John Obi Mikel (heti 75 ezer font, azaz 31 millió forint) Hogy mire fel keres a nigériai ennyit, azt nehéz megmondani. Idén 13 mérkőzésen lépett pályára a Premier League-ben, ám játékideje így sem érte el az 500 percet.

9. Branislav Ivanovic (heti 75 ezer font) Nigériai csapattársához hasonlóan Ivanovic is 75 ezer fontot tehet zsebre hetente. Ő azért egy kicsit jobban megdolgozik ezért a pénzért. Védő létére 29 gólt termelt az elmúlt nyolc évben, amellett, hogy az egyik legjobb hátvéddé nőtte ki magát az angol bajnokságban.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

8. Nemanja Matic (heti 75 ezer font) A szerb játékos meghozta a stabilitást a kékek középpályájára. A játékos szerződése 2019-ben lejár a Chelsea-nél, ám ha huzamosabb ideig tudja ezt a teljesítményt nyújtani, akkor vélhetően nem akarják majd elengedni. Összehasonlítva, Matic több mint négyszer több időt tölt a pályán, mint Obi Mikel, mindezt ugyanannyi pénzért.

7. Didier Drogba (heti 80 ezer font, azaz 33 millió forint) A jövő hónapban 37 éves lesz, ám ezt senki nem mondaná meg róla. Az elefántcsontparti csatár idén 27 alkalommal lépett pályára a Chelsea színeiben és nem is vallott szégyent, hat gólnál jár. Nem lenne meglepő, ha az orra alá tolnának még egy szerződést.

6. Gary Cahill (heti 90 ezer font, azaz bő 37 millió forint) Harmadik szezonját tölti Londonban, ami alatt a Chelsea és az ország egyik legjobb középhátvédje lett. Fantasztikus teljesítményével kiérdemelte az angol válogatottnál a helyettes csapatkapitány címét. 2017-ig szerződés köti őt a kékekhez, akik nyilvánvalóan utána sem szeretnének megszabadulni a 29 éves játékostól.

5. Petr Cech (heti 120 ezer font, vagyis közel 50 millió forint) A hálóőr annak ellenére megérdemli ezt a fizetést, hogy a kispadra szorult, miután Thibaut Courtois visszatért a csapathoz. A cseh portás kétszer többet tesz zsebre, mint belga riválisa, ami nyilván változni fog a jövőben. A Chelsea rengeteget köszönhet Cech-nek, hiszen 484 mérkőzésnél jár a kékek színeiben, ezalatt három Premier League-elsőséget, FA-kupát, két angol Ligakupát, egy BL-t, egy EL-t és két angol Szuperkupát hódított el a csapattal.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

4. John Terry (heti 175 ezer font, azaz bő 72 millió forint) A védőt sokan ismerik úgy, mint Mr. Chelsea, mivel 1995 óta tagja a csapatnak. 653 találkozón lépett pályára a londoni csapatban, amelyeken 59 találatig jutott. Szerződése lejár a szezon végén és a jövője egyelőre kérdéses. A Chelsea nem engedhet meg magának hasonló bánásmódot Terry-vel, mint tette azt Lamparddal, így vélhetően dűlőre fognak jutni a felek.

3. Cesc Fabregas (heti 200 ezer font, azaz közel 83 millió forint) Nyáron szerződtette középpályájára Cesc Fabregast a Chelsea. Nehéz vitatkozni azzal, hogy megérdemli-e ezt a gázsit a spanyol, hiszen már 15 gólpassznál jár a szezonban. Nem kérdés tehát, hogy megérte ekkora pénzt kínálni neki nyáron, hiszen kulcsjátékosa a bajnoki címre törő kékeknek.

2. Diego Costa (heti 200 ezer font) Fabregashoz hasonlóan Diego Costa is 200 ezres fizetésért firkantott alá az angol csapathoz. A képlet egyszerű: Fabregas előkészíti, Costa bevágja. A spanyol csatár 2019-ig kapja majd ezt a tekintélyes fizetést, igaz idei17 góljával már bele is kezdett a törlesztésbe.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

1. Eden Hazard (heti 200 ezer font) Természetesen a lista elején a belga játékos áll, igaz fizetése nem magasabb, mint két csapattársáé. 175 ezer fontos fizetésével ő kereste a legtöbbet Costa és Fabregas érkezése előtt, most új kontraktusának köszönhetően ismét a fizetési lista csúcsán helyezkedik el. Arra azonban ne vegyünk mérget, hogy 2020-ig szóló szerződését menetközben nem hosszabbítják meg és ezzel nem fog több pénzt zsebre tenni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik