Foci

Új dimenzióba lépett a fogadási csalás

Bundabotrány (bundabotrány, )
Bundabotrány (bundabotrány, )

Napjainkban egyre többször lehet arról hallani, hogy egyes mérkőzéseket megbundáztak. Persze volt olyanra is példa, hogy a kenőpénzt kapó játékos meggondolta magát, ám a legújabb bundameccs fajtánál már nincs ilyen probléma. Mivel találkozó sincs.

2015 januárjában a fehérorosz Sahtar Szoligarszk együttese barátságos találkozón fogadta az FC Szluck csapatát. A találkozó esélyese egyértelműen a Szoligarszk volt, így nem is meglepő, hogy sokáig vezetett, ám a találkozó végén két gólt is kapott és vesztesen “hagyta el” a pályát – írja a Telegraph. A mérkőzés érdekessége abban rejlik, hogy sosem rendezték meg.

A meccsre a legtöbb fogadóirodánál lehetett fogadni, ami érdekessé teszi az egész történetet. A találkozóról készített tudósítás ugyan mindkét klub honlapján megtalálható, mégsem fedi a valóságot.

 Hazánkban is zajlik a bundaper, itt egyelőre a régi módszerekkel próbálják befolyásolni a találkozókat
Fotó: MTI 

A Sahtar Szoligarszk részéről azzal védekeztek, hogy egy hacker feltörte az oldalukat, míg a Szluck csapata nem nyilatkozott az üggyel kapcsolatban. A szótlanság azért is érdekes, mivel a csapat honlapján megtalálható volt a “fantommeccs” beharangozója is.

Az első kamumeccset egy portugál és spanyol alacsonyabb osztályú csapat vívta egymással, igaz ott lejátszották az összecsapást, csak nem azok a csapatok, akiknek kellett volna. A két együttes helyett a Maldív-szigeteki és a türkmén U21-es válogatott lépett pályára, annak ellenére, hogy a jegyzőkönyvben nem ez szerepelt.

A legtöbb ilyen meccset januárban találjuk a kínálatban, hiszen ebben az időszakban szünetelnek a bajnokságok és csupán kevés néző kíváncsi kedvenceik aktuális felkészülési találkozóira.

Chris Eaton, a híres bundanyomozó úgy véli, hogy a rosszul fizetett sportstatisztikusok miatt terjedhet el ez az újfajta módszer. Meccsenként körülbelül 50 dollár üti a markát annak az embernek, aki végigüli a meccseket, statisztikákat készít és kielemzi azokat. Szerinte ebből a szemszögből nézve nem csoda, ha rábólintanak, hogy csupán egy kitalált mérkőzésről kell tudósítaniuk. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik