Foci

Kitiltottak három szurkolót – megérdemelték

Chelsea szurkolók (chelsea szurkolók, )
Chelsea szurkolók (chelsea szurkolók, )

Példás gyorsasággal reagált a Chelsea a párizsi metróban történt keddi rasszista incidensre és három szurkolóját kitiltotta a Stamford Bridge-ről.

A Guardian című brit napilap által nyilvánosságra hozott amatőr videofelvétel tanúsága szerint a londoni klub néhány szimpatizánsa nem engedett beszállni az egyik metrókocsiba egy színes bőrű férfit. Az utas többször is megpróbált “beférkőzni” közéjük, de az angol szurkolók mindannyiszor visszalökték őt a peronra, majd rasszista rigmust skandáltak.

A klub csütörtöki bejelentése szerint, ha minden kétséget kizáróan bebizonyosodik, hogy a most kitiltott szurkolók felelősek az incidensért, akkor a büntetésük örökre szól.

“Az ügy kivizsgálása továbbra is folyamatban van, teljes mértékben együttműködünk a párizsi rendőrséggel, amely a nyomozást folytatja” – írta a londoni egyesület, egyúttal megköszönte a segítséget azoknak a drukkereknek, akik már eddig is információkkal szolgáltak az esettel kapcsolatban.

A bbc.com megtalálta azt a férfit, akit a szurkolók nem engedtek fel a szerelvényre. Az amúgy teljesen jól szituált, egy cég ügyvezetőjeként dolgozó férfi elmondta, a rasszizmus visszatérő probléma, de ilyen azért még vele még nem fordul elő. Amikor hazatért, még a gyermekeinek sem mondta el mi történt vele a párizsi metróban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik