Foci

Inkább csatár lenne a nyíregyházi kapus

Törtei Tamás (törtei tamás)
Törtei Tamás (törtei tamás)

Törtei Tamás sérülten is vállalja a Paks elleni bajnokit. Még mindig benne van a pakliban, hogy két-három kapus lehet egyszerre a pályán.

Szerdán írtunk róla, hogy érdekes helyzet állt elő a labdarúgó OTP Bank Ligában: a atavszról őszre előrehozott Paks-Nyíregyháza mérkőzést a pálya alkalmatlansága miatt február 21-re, szombatra halasztották. Ugyanakkor a szabályok értelmében csak azok a játékosok léphetnek pályára, akik az eredeti időpontban is a csapathoz tartoztak, márpedig a Szpari kerete jelentősen átalakult a télen.


Törtei Tamás játékra jelentkezett
Fotó: MTI-archív

Mivel a szabolcsiak keretéből ez 13 mezőnyjátékosra és három kapusra igaz, így Mátyus Jánosnak komoly fejtörést okoz majd összeállítani a Nyíregyháza kezdőjét, főleg, hogy hárman is sérültek. A szerdai hírek szerint még az a furcsa helyzet is előállhatott volna, hogy egy kapust a mezőnybe kénytelen vezényelni a szakvezető, de a Nemzeti Sport Online csütörtöki értesülései szerint a combsérüléssel bajlódó Törtei Tamás végül tudja vállalnia játékot. Ettől függetlenül még mindig előfordulhat, hogy egyszerre lesz a pályán két-három nyíregyházi kapus…

„Most Mátyus Jánosnak kell eldöntenie, hogy megkockáztatva egy súlyosabb sérülést, pályára küldi-e a játékost. Most úgy állunk, hogy a mezőnyben rendelkezésre áll Fodor Ferenc, Koller Krisztián, Rubus Tamás, Zoran Kosztics, Pákolicz Dávid, Szokol Zsolt, Pekár László, Törtei Tamás és két ifjúsági játékos, Bagi Ákos, illetve Markovics Dávid. Velük együtt lesz tíz mezőnyjátékosunk. Nevezni tudunk továbbá három kapust (Balogh Jánost, Volodimir Ovszijenkót, Hrabina Alexet) és az ifiből még Vámos Márkot. Utóbbinak azonban éppen ma lett volna a vállműtétje, mert rendszeresen kiugrik a válla, a jelenlegi helyzetben azonban ő is jön velünk, leül a kispadra” – adott helyzetjelentést Brekk János sportvezető az nso.hu-nak.

A 17. fordulóból elhalasztott mérkőzést szombaton 15 órai kezdettel rendezik Pakson.

Kapusok új szerepkörben

„Ha választhatnék, azért szívesebben lennék majd elől, mint csatár. Nagy az esély arra, hogy több kapusunk is a pályán lesz egyszerre. Soha nem gondoltam volna, hogy életem első NB-I-es mérkőzésén a mezőnyben futballozok majd” – mondta a nyiregyhazaspartacus.hu-nak Hrabina Alex.

Volodimir Ovszijenko eddig csak egymás közti játék során szerepelt a mezőnyben:

„Biztos, hogy furcsa lesz, de vagyok már annyira érett, hogy a büntetőn belül ne érjek majd kézzel a labdához. Mindegy hová állít be a mester, ott igyekszek majd segíteni. Nem csüggedünk, nem mi vagyunk az esélyesek, de nem adjuk fel” – idézi a klubhonlap a rutinosabb kapust.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik