Foci

Luis Figo elintézi nekünk a foci vb-t

Luis Figo (luis figo, )
Luis Figo (luis figo, )

Javasoljuk, a FIFA-elnöválasztás során szavazzunk a portugál világsztárra, mert akkor talán könnyebben részt vehetünk a a földkerekség egyik legnagyobb sporteseményén.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöki posztjára pályázó Luis Figo egyik terve, hogy 40, vagy 48 csapatra bővítené a világbajnokság mezőnyét. Az most ne zavarjon minket, hogy a 2000-ben Aranylabdával jutalmazott portugál a további 8, 16 résztvevőt nem Európából szeretné látni, mert ha egyáltalán lenne ebből valami, akkor az öreg földrész lobbija és labdarúgása van olyan erős, hogy jusson kvalifikációs hely számára is.

“Azt gondolom, hogy érdemes megfontolni a vb 40, vagy 48 csapatosra bővítését” – mondta az aranylabdás korábbi sztárjátékos csütörtökön a Wembley Stadionban tartott programhirdető tájékoztatóján. “Mindkét variáció megoldható három-négy plusz nap beiktatásával. Amennyiben a bővítésre sor kerül, azt hiszem, hogy Európán kívüli csapatoknak kell csatlakozniuk a mezőnyhöz.”

A 48 csapatos vb elképzelése szerint úgy nézne ki, hogy két kontinensen játszanának két 24 válogatottat felvonultató tornát, majd a kieséses szakaszban “egyesülnének” a két mezőny állva maradt együttesei.

A FIFA tisztújító közgyűlését május végén Zürichben rendezik, ahol a jelenlegi elnök Joseph Blatternek három kihívóval, Figo mellett Ali bin al-Husszein jordán herceggel és Michael van Praaggal, a holland szövetség elnökével kell megküzdenie.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik