Foci

Felköthetik a gatyájukat Dzsudzsák Balázsék

dzsudzsák balázs (dzsudzsák balázs)
dzsudzsák balázs (dzsudzsák balázs)

Csütörtökön az egyenes kieséses szakasszal folytatódik a labdarúgó Európa Liga. Három magyar érdekeltségű csapat is pályára lép, valamint a Celtic-Inter összecsapáson Vad II István fújja majd a sípot.

A Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató Dinamo Moszkva a Bajnokok Ligájában csoport harmadikként zárt Anderlecht otthonába látogat. A brüsszeli alakulat nem éppen arról híres, hogy világverő lenne, ráadásul az oroszok hibátlan produkcióval nyerték meg a csoportjukat, ugyanakkor a Constant Vanden Stock Stadion nem számít a könnyen bevehető várak közé, a BL-ben kikapott ott a török Galatasaray és az Arsenal is csak szenzációs hajrát produkálva tudott nyerni. Nem vár tehát könnyű feladat Dzsudzsákékra.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Gulácsi Péter együttese, a Red Bull Salzburg veretlenül nyerte meg a kvartettjét, csütörtök este pedig a Villarrealnál vendégeskedik. Az osztrák együttes legutóbbi kilenc idegenbeli mérkőzésén nem kapott ki az Európa Ligában, míg a spanyolok négy meccse veretlenek hazai pályán a nemzetközi kupaporondon. A felek a 2009/10-es idényben találkoztak az UEFA-kupában, akkor a Salzburg oda-vissza verte a Villarrealt.

Megyeri Balázs és az Olympiakosz Pireusz is idegenben vág bele az egyenes kieséses szakaszba, a BL-ből búcsúzott görög csapat a Dnyipro vendége lesz Kijevben. A kelet-ukrajnai fegyveres konfliktus miatt ugyanis a dnyepropetrovszki gárda nem tudja a saját stadionjában fogadni aktuális ellenfelét.

A címvédő Sevillához a Borussia Mönchengladbach utazik majd, a Celtic és az Internazionale glasgow-i összecsapásának játékvezetője pedig Vad II István lesz. Érdekesnek ígérkezik még a török Besiktas liverpooli vendégjátéka, a Fiorentina és a Tottenham Hotspur londoni találkozója, valamint a holland Feyenoord olaszországi szereplése az AS Roma stadionjában.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) döntése nyomán az idei EL-kiírás győztese indulási jogot szerez a BL következő idényére, mégpedig úgy, hogy legrosszabb esetben az utolsó selejtezőkörben, a csoportkörbe jutásért sorra kerülő párharcokban kapcsolódik majd be a küzdelembe.

A csütörtöki mérkőzések visszavágóit egy héttel később rendezik, a döntőre május 27-én a varsói Nemzeti Stadionban kerül sor.

Európa Liga – a csütörtöki program

Young Boys (svájci)-Everton (angol) 19.00
Torino (olasz)-Athletic Bilbao (spanyol) 19.00
VfL Wolfsburg (német)-Sporting Lisboa (portugál) 19.00
Aalborg (dán)-FC Bruges (belga) 19.00
Dnyipro (ukrán)-Olimpiakosz (görög), Kijev 19.00
Trabzonspor (török)-Napoli (olasz) 19.00
AS Roma (olasz)-Feyenoord (holland) 19.00
PSV Eindhoven (holland)-Zenit (orosz) 19.00
Sevilla (spanyol)-Borussia Mönchengladbach (német) 21.05
Ajax Amsterdam (holland)-Legia Warszawa (lengyel) 21.05
RSC Anderlecht (belga)-Dinamo Moszkva (orosz) 21.05
Villarreal (spanyol)-Salzburg (osztrák) 21.05
Guingamp (francia)-Dinamo Kijev (ukrán) 21.05
FC Liverpool (angol)-Besiktas (török) 21.05
Tottenham Hotspur (angol)-Fiorentina (olasz) 21.05
Celtic Glasgow (skót)-Internazionale (olasz) 21.05

Ajánlott videó

Olvasói sztorik