Foci

A hollandok szétverték Rómát, a Roma nem verte szét a Feyenordot

Feyenord szurkolók (feyenord szurkolók)
Feyenord szurkolók (feyenord szurkolók)

A holland drukkerek elképesztő pusztítást végeztek a csütörtök esti Európa-liga mérkőzés előtt, de Tottiéknak csak döntetlenre futotta a Feyenord ellen, így nem tudtak nemes bosszút állni.

Már szerdán is gond volt a Feyenord fanokkal, de közvetlenül a 19 órakor kezdődő AS Roma elleni Európa Liga-mérkőzés előtt is tovább randalírotak holland szurkolók Róma belvárosában. Nem lehetett mit tenni, az olasz rendőrség többször megrohamozta őket 

 

Harminchárom drukkert őrizetbe vettek, és legalább három szurkoló és kilenc rendőr, valamint egy fotós megsérült a Feyenoord szimpatizánsai és a hatóságok majdnem egy napon át tartó erőpróbájában. 

A mérkőzésre Rómába érkezett holland futballrajongók megszállták az olasz főváros történelmi központjában levő Spanyol-lépcső előtti teret. A helyszínt pár óra alatt szemét lepte el, a drukkerek üvegeket és sörösdobozokat dobáltak a téren levő 17. századi, 2014-ben restaurált műemlék kútba, amelyet meg is rongáltak.

 

A helyszínre érkezett rohamrendőrök megpróbálták szétoszlatni a tömeget, erre a rendbontók füstbombákkal, üvegek dobálásával válaszoltak. A szurkolók csoportjai autókat, motorokat rongáltak meg. A belváros elegáns üzletei gyorsan bezártak, a turisták elmenekültek.  

Bárcsak az AS Roma labdarúgói is ennyire harciasak lettek volna, gondolhatták a mérkőzés lefújása után az olasz csapat szimpatizánsai, mert kedvenceiknek csak soványka 1-1-re futotta a Feyenord ellen.

A 22. percben ugyan vezetést szereztek egy szépségdíjas Gervinho oxival (1–0), de a második félidő 10. percében már szépítettek is a vendégek. Immers a fejelt a bal felső sarok felé nagyjából tizenegy méterről, Skorupski kapus ezt még bravúrral a kapufára tolta, de a kipattanó Kazim Kazim elé perdült, aki az ötösről a hálóba lőtt. Szerintünk les volt, ettől még a spori megadta (1–1). Ennyi is maradt a vége, a hollandoknak kicsit nőtt az esélye a továbbjutásra.

 

A Napoli lényegében kivégezte a hazai közönség előtt erőlködő Trabzonsport (0-4). Ez a párharc már eldőlt. Ami a 19 órakor kezdődő nyolc találkozó egyetlen magyar érdekeltségű meccsét illeti, Megyeri Balázs a kispadról figyelte, amint az Olympiakosz 2-0-ra kikap Dnipropetrovszkban.

EURÓPA-LIGA, A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT, ELSŐ MÉRKŐZÉS, EREDMÉNYEK:

Roma–Feyenoord 1–1(Gervinho 22., ill. Kazim Kazim 55.)
Aalborg–FC Bruges 1–3(Helenius 71. – 11-esből, ill. Oularé 25., Refaelov 29., Petersen 61. – öngól)
PSV–Zenit Szentpétervár 0–1 (Hulk 64.)
Wolfsburg–Sporting CP 2–0 (Dost 46., 63.)
Dnipro Dnipropetrovszk–Olympiakosz 2–0 (Kankava 50., Rotan 54.)
Torino–Athletic Bilbao 2–2 (Maxi López 18., 42., ill. Williams 9., Gurpegi 73.)
Trabzonspor–Napoli 0–4 (Henrique 6., Higuaín 20., Gabbiadini 27., Zapata 92.)
Young Boys–Everton 1–4 (Hoarau 10., ill. Lukaku 24., 39., 58., Coleman 28.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik