Foci

Wayne Rooney-t csalózza egész Anglia

wayne rooney (wayne rooney)
wayne rooney (wayne rooney)

A brit sportkultúra nem tolerálja a szimulálást, a műesést még akkor sem, ha éppen véletlen esetről van szó. Ezért a Manchester United csatárának hétfő esti alakítása kiverte a biztosítékot.

Azon semmi értelme vitatkozni, hogy jogos volt-e a büntető, mert szerintünk nem volt az. Ezért nem is értünk egyet a rém sportszerűen és udvariasan fogalmazó Preston menedzserrel, Simon Graysszel, aki úgy nyilatkozott: “Nem volt érintkezés közöttük. De műesés sem volt, csak így tudott kitérni.”

Mindettől persze még érdekes, hogy az angol sajtóban szinte több szó esik, cikk, videó jelenik meg Rooney színjátékával kapcsolatban, mint azzal, hogy a Prestont végül kínkeservesen 3-1 (0-0)-re verő és továbblépő Manchester United az Arsenallal került szembe az angol FA Kupa negyeddöntőjében. A csúcsrangadót a manchesteri Old Trafford Stadionban rendezik.

Ami roppant érdekes még, hogy a szigetországi statisztikusok kiderítették, egészen pontosan 1979 óta nem volt olyan, hogy az FA-kupa negyeddöntőjében együtt szerepelt volna a Manchester United, Arsenal, Liverpool hármas. Valamelyik nagy rendre elhullott az elmúlt 36 évben.

FA Kupa, negyeddöntő, párosítás:

Manchester United – Arsenal
Aston Villa – West Bromwich Albion
Liverpool – Blackburn Rovers (II.)
Bradford City (III.) – Reading (II.) 

A negyeddöntő mérkőzéseit március 7-8-án rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik