Foci

Szabálytalan gólokkal lett negyeddöntős a United

manchester united (manchester united)
manchester united (manchester united)

Az FA Kupa nyolcaddöntőjében a Manchester United egygólos hátrányból felállva 3-1-re legyőzte a Prestont.

A két együttes között zongorázni lehet a különbséget. A Manchester United hétfő esti kezdője összesen 247,9 millió fontot ér, de a cserepadon helyet foglalók is hozzátették még 54 milliót ehhez, vagyis összesen 301,9 milliós kerettel álltak ki a meccsre a Vörös Ördögök. Ez nagyjából 300 millió euróval több, mint a Preston értéke.

Ezt semmibe véve a harmadosztályú együttes szerzett vezetést: a 47. percben Laird lövése a védő lábán megpattanva, a szerencsének köszönhetően a hálóba kötött ki.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A vendégek nem sokkal később gólra váltották az egyébként is jelentős mezőnyfölényüket, bár Herrera lövésénél Rooney lesen állt, így megzavarta a kapust, vagyis erősen vitatható találattal sikerült a Unitednek egalizálnia.

A következő pillanatokban összeroppant a Preston hátsó alakzata, ezt ki is használták a vendégek, hiszen a 72. percben Fellaini közeli fejese még kijött a kapusról, de az ismétlésnél már pontosan célzott (1-2). Tegyük is gyorsan hozzá, a belga látványosan ellökte magától a védőjét.

A hajrában Rooney egy megkerülős cselt követően a hálóőr mellett is eltolta a labdát, de elesett, pedig Stuckmann hozzá sem ért. A megítélt büntetőt a sértett vágta nagy erővel a kapuba, így eldőlt a továbbjutás.

A Manchester United – ha nem is a legtisztább gólokkal – ezzel a sikerrel negyeddöntőbe jutott, ahol majd az Arsenal vár rájuk.

Eredmény – FA Kupa, nyolcaddöntő

Preston – Manchester United 1-3 (0-0)
Gólszerzők: Laird (47.) illetve Herrera (65.), Fellaini (72.), Rooney (88.-büntetőből)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik