dárdai pál (dárdai pál)
Foci

Dárdai Pál sokat kockáztatott, de nem nyert

A német hírügynökség szerint a Freiburg ellen elmaradt a Dárdai-hatás.

Dárdai Pál sokat kockáztatott, de nem nyert – értékelte a dpa német hírügynökség a Hertha hazai, a berlini Olimpiai Stadionban a Freiburg ellen elszenvedett 2-0-ás veresége után. A hírügynökség szerint a magyar válogatott szövetségi kapitányaként tevékenykedő Dárdai “bátor, de naiv” összeállításban küldte pályára csapatát, három támadó játékossal a középpályán. A freiburgiak hamar felismerték a “berlini puzzle” hiányosságait – fogalmazott a dpa, utalva arra, hogy néhány szakember a játékmesternek tartott Ronny beállítását kifogásolta.


Egy-egy győzelem és vereség Dárdai Pál mutatója eddig a Herthával
Fotó: Europress Fotóügynökség

A Dárdai-hatás ezúttal nem érvényesült – írta a német hírügynökség, utalva azokra a nagy várakozásokra, amelyek a Berlinben népszerű magyar tréner edzői kinevezését kísérte az elmúlt időszakban rendkívül gyengén szereplő Herthánál. Idézte Dárdai Pált, aki a mérkőzés után arra panaszkodott, hogy a csapat mentálisan volt gyenge. Dárdai szerint múlt héten a Mainz ellen aratott győzelmet a berliniek a mentális erőnek köszönhették, ezúttal azonban ez elmaradt. Az edző elismerte azt is, hogy hiányzott a kreativitás a berliniek játékából.

A hírügynökség úgy értékelte, hogy az edző részben felelősséget is vállalt a 2-0-ás vereségért annak elismerésével, hogy a csapat az elmúlt héten talán túl keményen edzett. Idézte a magyar tréner kijelentését arra vonatkozóan is, hogy a mértkőzés után azonnal az öltözőbe rendelte játékosait, mert – mint fogalmazott – sok olyan dolog van, amit meg kell beszélni.

A Herthára a Bundesliga következő fordulójában rendkívül nehéz mérkőzés vár. Dárdai csapatának ugyanis a bajnokság második helyén álló és kitűnően szereplő VfL Wolfsburggal kell – idegenben – megküzdenie. “Ha keményen dolgozunk, a dinamika és az erő nem marad el” – idézte Dárdait ezzel kapcsolatban a dpa.

Videó – Otthon kapott ki a Hertha:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!