Foci

Rutinmunka előtt a Roma és a Juventus

juventus (juventus)
juventus (juventus)

Az esélyek alapján az éllovas Juventusra és a második AS Romára is könnyű mérkőzés vár az olasz labdarúgó-bajnokság hétvégi, 23. fordulójában.

A címvédő torinói együttes vasárnap este az utolsó előtti Cesenához látogat, a hazaiaktól már a pontszerzés is óriási bravúrnak számítana. A Cesena a legutóbbi körben az Empolitól kapott ki “kiesési rangadón” 2-0-ra, igaz, azt megelőzően kifejezetten biztatóan játszott, a Laziót, illetve a Parmát is legyőzte.

A Juve kiváló formában futballozik idén, hat bajnoki meccséből négyet megnyert, s kétszer játszott döntetlent, a múlt héten az AC Milant verte könnyedén 3-1-re.

 Fotó: Europress fotóügynökség

A Roma riválisával ellentétben kifejezetten rossz perióduson van túl, mert a 2015-ös esztendőben ugyan a Juvéhoz hasonlóan nem veszített bajnokit, ám a hatból csak kétszer tudott nyerni, így hátránya hét pontra nőtt.

A sereghajtó, teljesen szétesett csapat benyomását keltő Parma ellen Rudi Garcia tanítványai nem hibázhatnak, s a rivális jelenlegi formáját tekintve szinte elképzelhetetlen, hogy ne nyerjenek. A fővárosiaknak még úgy sem okozhat komoly gondot a vasárnap délutáni találkozó, hogy továbbra is sok a sérültjük és a két Afrika Kupa-győztes játékos, Gervinho és a januárban igazolt Seydou Doumbia játéka kérdéses.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik