Foci

Messi jubilálhat a Levante ellen

Lionel Messi (lionel messi, )
Lionel Messi (lionel messi, )

Spanyol csapata színeiben 300. bajnoki mérkőzésén léphet pályára Lionel Messi, az FC Barcelona argentin sztárfutballistája vasárnap délután a Levante ellen.

A négyszeres aranylabdás támadó 2004. október 16-i debütálása óta mostanáig 266 gólt szerzett La Liga-fellépésein, s mivel remek formában van, jó ideje folyamatosan eredményes, tovább gyarapíthatja találatai számát. Már csak azért is, mert vele együtt pályára léphet a brazil csatártárs, Neymar is, és összjátékukból már jó néhány gól született a katalán elitalakulat szezonbéli meccsein.

 Fotó: Europress fotóügynökség

A vasárnap 17 órakor kezdődő összecsapást a Barca-hívek azért is várhatják izgalommal, mert ha nyernek kedvenceik, megszakítás nélkül 11. győzelmüket könyvelhetik el, a bajnokságban és a spanyol kupában aratott öt-öt diadalt követően.

Ha nyer a Barca, beéri a még Pep Guardiola irányította elődöket, akik a 2008/2009-es idényben állítottak fel 11 győztes meccsből álló sorozatot. Az abszolút klubcsúcstól azonban még messze van a mai társaság is, mivel a Frank Rijkaard vezette együttes a 2005/2006-os szezonban egyvégtében 18 győzelmet ért el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik