Foci

Fontos meccset bukott el Dárdai csapata

dárdai pál (dárdai pál)
dárdai pál (dárdai pál)

A Hertha BSC labdarúgócsapata hazai pályán kapott ki 2-0-ra a Freiburgtól a Bundesliga 21. fordulójában.

Első mérkőzését játszotta Dárdai Pál irányításával a Hertha Berlinben, a fővárosiak a rivális Freiburgot fogadták vasárnap egy „hatpontos” rangadó keretében. Nem játszottak jól a csapatok, elég kevés helyzet volt az első félidőben és némi meglepetésre a vendégek szereztek vezetést a 14. percben, Klaus találatához ráadásul a teljes hazai védelem asszisztált.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A második felvonás kezdetén megduplázta előnyét a Freiburg, Philipp csukafejessel vette be a berlini kaput. A folytatásban próbálkozott a szépítéssel a Hertha, Dárdai Páltöbb támadót is becserélt, de ezen a meccsen hiányzott a csapata játékából a gól – egyszer a gólvonalon tisztáztak a freiburgi védők -, 0-2 lett a végeredmény.

A Freiburg győzelmével pontszámban befogta a Herthát, jobb gólkülönbségének köszönhetően pedig meg is előzte. A vendégeknek ez mindössze a negyedik győzelmük volt a bajnoki szezonban.

A játéknap másik meccsén a Paderborn hátrányból fordítva nyert a Hannover otthonában, ezzel pedig feljött 12. helyre, míg a Hertha visszacsúszott az utolsó előtti pozícióba.

Eredmény – Bundesliga, 21. forduló

Hertha BSC – Freiburg 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Klaus (14.), Philipp (54.) 

Hannover – Paderborn 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Marcelo (66.) illetve Lakic (72.), Meha (79.)

Videó – A Freiburg első gólja:

Videó – A vendégek második találata:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik