Foci

Van Gaal: Lehet kritizálni, de nem érdekel

Louis van Gaal (louis van gaal, )
Louis van Gaal (louis van gaal, )

A holland szakember elfogadja Paul Scholes negatív véleményét csapata teljesítményéről, de nem tulajdonít neki nagy jelentőséget.

A Manchester United labdarúgócsapata szerdán 3-1-re nyert hazai pályán a Burnley ellen, ennek köszönhetően visszavette a harmadik helyet a tabellán, ám az elmúlt napokban mégis számolatlanul kapta a kritikákat az együttes és nem is alaptalanul. A Vörös Ördögök játéka ugyanis a legutóbbi alkalommal sem volt meggyőző, az első félidőben például három kapura lövést jegyezhettünk fel hazai és tízet a vendégek oldalán – más kérdés, hogy a már a szünet előtt 2-1-re vezetett a United.

A klub korábbi játékosa, Paul Scholes nem bírta magában tartani elkeseredettségét és csütörtökön egy terjedelmes cikkben fejtette ki, hogy nem bírja nézni a Louis van Gaal dirigálta manchesteri alakulatot. A korábbi kiváló középpályás azt is megpendítette, hogy a játékrendszer pocsék, az pedig már mindennek a teteje, hogy míg Robin van Persie és Radamel Falcao is formán kívül játszik, addig a holland szakember megengedi magának azt a luxust, hogy Wayne Rooney-t a középpályán játszatja.


Fotó: Europress Fotóügynökség

„Nem aggódom a kritika miatt, mivel – remélem – Scholes a csapatunk egyik szurkolója, márpedig a szurkolóknak joguk van bírálni a csapat játékát. Többet nem is fűznék hozzá, mert nem igazán érdekel a dolog. Lehet, hogy pár játékost megérintenek az ilyen megnyilvánulások, de a keretben nem zöldfülűek vannak, szóval sem engem, sem a labdarúgóimat nem hoznak zavarba ezek a vélemények” – idézi a Guardian van Gaal pénteki sajtótájékoztatóján elhangzottakat.

Az újságírók ezután arról faggatták a hollandot, hogy sikerült-e már megtalálnia a tökéletes egyensúlyt a csapatnál:

„Nem, és épp ezért nehéz megtalálni az ideális rendszert is. Jelenleg öt-hat hadrendben szoktam pályára küldeni a csapatomat, de még mindig nincs meg az egyensúly. Ettől függetlenül nem lehet azt mondani, hogy rosszak lennének az eredményeink, a védelmünk is nagyjából rendben van, és sok gólt lövünk. Összességében tehát nem vagyok csalódott” – mondta van Gaal.

A Manchester United legközelebb hétfőn, a Preston North End otthonában lép pályára az FA-kupa 5. fordulójában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik