Foci

8-0-ra nyert a Bayern, thriller Leverkusenben

Bayern München (bayern münchen, )
Bayern München (bayern münchen, )

A címvédő Bayern München kiütötte a Stieber Zoltánt végig a pályán tudó Hamburgot a német labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában - ez volt a vendégek legnagyobb arányú veresége a Bundesligában. A Bayer Leverkusen háromgólos hátrányt dolgozott le a Wolfsburg ellen, mégsem szerzett pontot.

A Hamburg az utóbbi időszakban nem nyerni jár Münchenbe: a HSV a legutóbbi öt bajnoki mérkőzését elveszítette az Allianz Arénában, ezen meccsek alatt 23-3 volt a gólarány a Bayern javára.

Ezúttal sem volt kérdéses, hogy a hazaiak fognak nyerni, ugyanis Pep Guardiola fiai remek játékkal léptek el 3-0-ra a szünetig, majd a második játékrész kezdetén újabb három gólt rámoltak be a hamburgi kapuba – ráadásul szép találatok voltak szinte mind. A vége kiütéses müncheni siker lett, a Bayern 8-0-ra győzte le a Stieber Zoltánt végig a pályán tudó Hamburgot, amelynek ez történelme legnagyobb arányú veresége a Bundesligában. Thomas Müller, Arjen Robben és Mario Götze is duplázott,  mellettük Robert Lewandowski és Franck Ribéry is betalált.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Ezzel egy időben igazán fordulatos mérkőzést rendeztek Leverkusenben. A vendég Wolfsburg 3-0-ra is vezetett szűk fél óra játék után, ám a második játékrészében Son Heung-Min duplájával szorossá tette az összecsapást. Dost saját maga harmadik, csapata negyedik találatával visszaállította ugyan a kétgólos különbséget, de harmadszor is jött Son, hogy aztán Bellarabi révén már egyenlítsen a Bayer Leverkusen. A házigazda a hajrában már tíz emberrel játszott, ezt pedig az utolsó pillanatokban kihasználta a Wolfsburg – Dost villant negyedszer is -, amely így mind a három pontot magával vitte.

Szalai Ádám betegség miatt hiányzott a Stuttgartot a hajrában legyűrő Hoffenheim keretéből.

A házigazda Eintracht Frankfurt meglepetésre legyőzte a Schalke 04 együttesét az utolsó szombati mérkőzésen. A frankfurtiak öt nyeretlenül megvívott meccs után gyűjtötték be ismét a három pontot, míg a gelsenkircheniek öt veretlen találkozót követően kaptak ki.

Ez volt a hazaiak vezetőedzőjének, Thomas Schaafnak az 500. Bundesliga-mérkőzése, előtte korábban csak Otto Rehhagel (832 meccs), Jupp Heynckes (642), Erich Ribbeck (569) és Udo Lattek (522) ért el ilyen eredményt.

Eredmények – Bundesliga, 21. forduló

Bayern München – Hamburg 8-0 (3-0)
Gólszerzők: Müller (21. – 11-esből, 55.), Götze (23., 88.), Robben (36., 47.), Lewandowski (56.), Ribéry (69.)

Bayer Leverkusen – Wolfsburg 4-5 (0-3)
Gólszerzők: Son (57., 62., 67.), Bellarabi (72.) illetve Dost (6., 29., 63., 90+3.), Naldo (17.)

Hoffenheim – Stuttgart 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Firmino (30.), Rudy (90+3.) illetve Sakai (39.)

Werder Bremen – Augsburg 3-2 (3-1)
Gólszerzők: Lukimya-Mulongoti (16.), Di Santo (23. – 11-esből), Gebre Selassie (45.) illetve Klavan (21.), Werner (79.)

Borussia Mönchengladbach – Köln 1-0 (0-0)
Gólszerző: Xhaka (90+1.)

Frankfurt – Schalke 04 1-0 (0-0)
Gólszerző: Piazon (64.)

Videó – Az első hét müncheni gól:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik