Foci

Így tüzelte fel játékosait Jürgen Klopp

Pierre-Emerick Aubameyang (pierre-emerick aubameyang, )
Pierre-Emerick Aubameyang (pierre-emerick aubameyang, )

A Freiburg elleni találkozó előtt Jürgen Klopp hosszasan elbeszélgetett játékosaival, próbálta oldani a bennük lévő feszültséget. A Borussia Dortmund aztán 3-0-ra nyert.

Hosszú idő után ismét nyerni tudott a Bundesligában a Borussia Dortmund együttese, miután szombaton két vállra fektette a Freiburg csapatát, 3-0-ra nyert a BVB. Annak ellenére is, hogy a hétvégi mérkőzésre rendesen felforgatta csapatát Jürgen Klopp: kimaradt a kezdőcsapatból Henrikh Mkhitaryan és Sokratis Papastathopoulos is, míg november óta először kezdett Shinji Kagawa.

A Ruhr Nachrichtennek Pierre-Emerick Aubameyang, a dortmundiak támadója elmondta, hogy Klopp inspiráló beszéde sokat segített a csapatnak:

“Ez valójában egy mentális kérdés. A meccs előtti napon tartottunk egy összejövetelt, ahol a mester megtalálta azokat a szavakat, amelyekkel valóban segíteni tudott nekünk.”

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Jürgen Klopp szerint fontos volt, hogy a játékosok beleéljék magukat egy győztes csapatba, mielőtt a valóságban is nyertek volna.

Fontos, hogy a játékosok el tudják képzelni, hogy győztesen jönnek le a pályáról egy meccs után. Eldöntöttük, hogy ezt a megközelítést fogjuk használni annak érdekében, hogy a játékosok ismét pozitívan gondolkodjanak. A kezdő sípszótól fogva jól teljesítettünk. Zavartuk a freiburgi játékosokat és hamar sikerült is megtörnünk a magabiztosságukat. Elmondtam a csapatnak, hogy ne könnyebbüljenek meg, de élvezzék ki a sikert.

A Dortmund pénteken Jürgen Klopp korábbi együttese, a Mainz ellen lép majd pályára. A német tréner a földön maradt és reálisan látja a soron következő találkozót.

Csak azért, mert megnyertük a legutóbbi találkozónkat, még nem fogjuk megnyerni a következő négyet is. Ez a siker erőt adhat a csapatnak, amiből profitálhatunk. Ha a játékosok úgy teljesítenek, mint szombaton és hisznek magukban, akkor nem lehet probléma” – zárta nyilatkozatát a tréner.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik