Foci

Hertha: Dárdai győzelemmel debütált

dárdai pál (dárdai pál)
dárdai pál (dárdai pál)

A Hertha BSC idegenben győzte le a Mainz együttesét, így Dárdai Pál győztes meccsen mutatkozott be a berlini kispadon.

A magyar válogatott és a Hertha utánpótlás edzőjét azt követően nevezte ki a kék-fehér klub, hogy hétközben megköszönték az eddigi tréner, Jos Luhukay munkáját. A berliniek úgy gondolták, átmenetileg a magyar szakembert és Rainer Widmayert teszik az együttes élére.

A Hertha idén mindkét bajnoki találkozóján veszített, így visszacsúszott az utolsó előtti helyre a tabellán, érthető, miért döntött a váltás mellett a klubvezetés.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Most viszont begyűjtötte a három pontot a csapat, ugyanis a Mainz vendégeként még az első felvonásban kétgólos előnyre tettek szert, köszönhetően Hegeler büntetőjének és Beerens találatának. Tegyük hozzá, a 32. perctől a hazaiak emberhátrányban fociztak.

A szünetet követően a berliniek is megfogyatkoztak, Lustenbergert állította ki a játékvezető, az eredmény viszont nem változott, így a Hertha december 13-a után nyert ismét bajnokit. A győzelem egyben azt jelenti, hogy a 17-ről a 13. pozícióba ugrottak előre.

Ami pedig a nagyokat illeti: a Dortmund 3-0-ra diadalmaskodott Freiburgban, ezzel már nem utolsó a BVB, míg a Bayern München a Stuttgart elleni sikerével őrzi első helyét a tabellán.

Eredmények – Bundesliga, 20. forduló

FSV Mainz-Hertha BSC 0-2 (0-2)
VfB Stuttgart-Bayern München 0-2 (0-1)
Freiburg-Borussia Dortmund 0-3 (0-1)
VfL Wolfsburg-Hoffenheim 3-0 (2-0)
1. FC Köln-Paderborn 0-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik